Längtan efter grönt

6 mars 2009 0:14 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 6 kommentarer

På vägen hem från dagis och skola vadar vi i snöblask och isvatten. Inte så kul, men det betyder i alla fall att våren är på väg. Vi går förbi vårt tussilagoställe, men där är fortfarande täckt av snö.

I Bärbyparken får Klara plötsligt syn på en stor gräsplätt som är fri från snö. Det måste finnas något som värmer upp därunder, för just där brukar det alltid vara snöfritt. Klara blir toklycklig, springer dit och kastar sig ner. Hon liksom omfamnar marken och jublar Gräsmatta!

dsc05608.jpg

Sedan stannar hon på varje ställe där hon ser en skymt av barmark och gräs och kastar sig ner och kramar marken. Däremellan kommer hon med sin lilla blötvanteförsedda hand och vill hålla mig i handen. Det tar sin tid att gå hem.

På Flygargatan ser vi tuvor av blommande snödroppar i en trädgård. Blommor, säger Klara, imorgon kommer sommaren mamma! Nja, kanske inte.

Hemma på Kadettgatan 3 pulsar vi i snön runt huset för att undersöka om inte vi också har en vrå av barmark med ljuvliga snödroppar. Det har vi inte. Vi har ett massivt snötäcke. Men mot väggen på framsidan har vi i alla fall det här. Alltid något.

dsc05612.jpg

6 kommentarer

  1. Så fint skrivet Klara. Julius tror att det är sommar om femton dagar. Vi får väl se; hoppas antingen någon av dem får rätt!

    Comment by Pernilla — 2009-03-06 17:49 #

  2. Frågan är om jag var full, galen, hög eller fövirrad när jag skrev det förra inlägget som är näst intill obegripligt. Jag gör om och gör rätt.

    Så fint skrivet OM Klara. Julius tror att det är sommar om femton dagar. Vi får väl se; hoppas någon av dem får rätt!

    Comment by Pernilla — 2009-03-07 17:48 #

  3. Ja, tänk så olika det kan vara. Jag har rest norrut tre gånger den senaste månaden, så att Helmer och Arvid har kunnat ges möjlighet att åka kälke på allvar och gräva i riktig, meterdjup snö: Först till Östersund, sedan till Umeå förra veckan, och nu är vi i Sollefteå. Strålande sol i Sollefteå, som oftast under februari och mars, dessa snöljusa månader; omkring nollgradigt och glimrande kälkföre. Vad mer kan man önska? Frågan är var man hellre skulle bo nånstans — Umeå, Östersund eller Sundsvall?

    Comment by Magnus Andersson — 2009-03-08 0:12 #

  4. Så det blev Österåsen till slut, Magnus? Så roligt. Annars tycker jag förstås att Umeå är det självklara valet om man ska bo i norra Sverige. Umeå är en trevlig och vidsynt stad med mycket att göra inom kultur såväl som sport, snart även goda tågkommunikationen när Botniabanan står klar. Umeå borde slå Östersund och Sollefteå med hästlängder!

    Det finns egentligen bara ett problem och det är att våren ALDRIG kommer …

    Comment by Anna F — 2009-03-08 15:12 #

  5. Nej men Anna, ni ska ju flytta ner hit till Uppsala igen har jag ju sagt! Kom HEM till Uppsala snart!

    Comment by Kerstin — 2009-03-08 15:20 #

  6. Nix, det blev ingen Österås. Jag åkte till Sollefteå i akt och mening att åka till Österåsen lördag kväll, men blev allvarligt avrådd och avstod därför och blev på Sportgränd, vilket jag möjligen ångrar med facit i hand. Men det där facit har man ju aldrig i hand på förhand.

    Comment by Magnus Andersson — 2009-03-08 20:19 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^