Dagens kopp: Domnarvet-kopparna från Gustavsberg

18 mars 2009 22:56 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

En sån lycka att kopparna fanns kvar idag, som jag såg på min loppisrunda i lördags. Och så upptäckte jag något som jag inte såg då. Det är ju två olika dekorer på kopparna. Faten är likadana, men inte kopparna! Den som jag inte tittat noga på är inte alls lika speciell och vågad, men intressant i sitt sammanhang. Så jag slog till på båda förstås.

Den första koppen har jag redan bloggat om. Läs gärna kommentarerna från min kompis Malin, som berättar om att de var julklappar till personalen på Domnarvet. Jag hade annars trott att tekopparna kanske var en del av en hel servis för personalmatsalen på Domnarvet, eller något sådant.

Den andra koppen skildrar alltså olika processer inom järn- och stålframställning.

Under koppen står:

HYTTOR
THOMASVERK
KALDOUGN
ELEKTROSTÅLVERK

Gustavsberg
1965

KOMP. Calle B.
GRAVYR A. KOCK
ORIGINALDEK
DOMNARVET

Och under faten står:
DOMNARVET
700000 TON

dsc05750.jpg

dsc05752.jpg

dsc05753.jpg

dsc05754.jpg

dsc05755.jpg

dsc05756.jpg

dsc05757.jpg

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Fantastiska koppar! Jag passerar dessutom Domnarvet två gånger varje vardag. Inte trodde jag att man en gång i tiden hade så god smak…

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2009-03-19 20:21 #

 2. hej tänkte bara höra vad du köpt dina koppar för.
  fat plus kopp

  Comment by maria — 2011-08-28 22:10 #

 3. Det kommer jag inte ihåg. Det var ju mer än 2 år sedan jag köpte dem.

  Comment by Kerstin — 2011-08-28 22:26 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^