Från en annan tid

18 mars 2009 8:29 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

I mitt projekt att rensa ut prylar här hemma hittade jag det här setet med bokstavskort som jag hade när jag gick i första klass. Åh, vad kul tänkte jag, och fin med Kerstin Frykstrands illustrationer. Hennes månadstavlor hängde i kapprummet i paviljongen där jag gick i lågstadiet, och nu har Klara en sådan månadstavla där vi byter bilderna.

Och så tänkte jag att Viggo kunde få den och använda. Men så tittade jag litet närmare och såg två av orden, neger och zigenare. Ja, den är från en annan tid, och zigenare sa vi nog då på 70-talet. Jag läste Katitzi-böckerna av Katarina Taikon och hade bra koll, men zigenare sa man nog då. Men neger, det visste jag att man inte skulle säga. Det fanns det verkligen en medvetenhet om. Hur kunde skolan dela ut en sån här pärm? Viggo får ju helt klart inte ha den i alla fall.

dsc05744.jpg

dsc05746.jpg

dsc05747.jpg

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^