Smakråd om frisyr

14 juli 2007 22:28 | Allmänt | 3 kommentarer

Jag känner mig väldigt långhårig och hoppas att min frisör inte har semesterstängt. Har kollat runt litet på bilder på olika frisyrer, och funderar på det här eller det här (inte Beckham, utan Chanelmodellen såklart). Vad tycker ni?

Lajja

14 juli 2007 19:23 | Allmänt | 5 kommentarer

Anton undrar om mina barn använder uttrycket lajja, som jag använder ibland här på bloggen och annars. Det gör de inte. Jag använder det nog mest när jag pratar med mina kompisar, och alldeles särskilt med min bror.

Lajja var ett uttryck för att leka när jag var barn på 70-talet. Det kommer säkert från lattja och lattjo. Men idag använder jag det nog mer allmänt för att umgås, hänga med någon. ”Ska vi lajja” kan snarare betyda hitta på något, fika, äta middag, gå på stan, ta en promenad.

Är lajja ett uttryck som ni känner igen?

Högrest

14 juli 2007 19:02 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 2 kommentarer

Så här hög är min stockros med nästan svarta blommor som jag sådde på friland förra sommaren. Den når nästan upp till taket.

stockrosor.jpg

1000 grisar fyller 30 år

14 juli 2007 13:10 | Allmänt, Lyssnar på | Kommentering avstängd

Igår återberättade Viggo för mig vad de sa på nyheterna. Han tyckte det var väldigt knasigt. Fast egentligen var det nog så att grisarna skulle avlivas och någon annan som fyller år.

Och om ni nu funderar på hur gammal en gris kan bli så har jag googlat på det. Åtta år.

Anna Kaffepanna och Tomten Lars

14 juli 2007 13:05 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Jag måste ju faktiskt skriva litet mer om vårt kongresskafé, för jag är ganska stolt över det. Även om allt inte blev precis som vi ville, av praktiska omständigheter på Katedralskolan och av tidsbrist, så verkar det i kundernas ögon ha varit en succé. I alla fall vad jag har hört av folk och läst på olika bloggar. Är det något som alla lyfter som riktigt bra, så är det kongresskaféet.

Och det är klart att det blev bra med så bra sällskap i kafékommittén, nämligen världens bästa Camilla Berner, Elin Bäckström, Fia Sundnäs och Anita Porjebäck.

Konceptet för kaféet var ett småstadskondis på 50-talet, med en uteservering som skulle påminna om Folkets Park på 50-talet, med kulörta lyktor. Därav kom namnet Anna Kaffepanna (serveringen inomhus) och Tomten Lars (uteserveringen), låttitlar från Owe Thörnqvist, som ju både är Uppsalaprofil och 50-tals-ikon. Tyvärr användes uteserveringen mest vid ombudsfikat som serverades där ute. Om vi hade kunnat ha uteserveringen iordningställd redan på onsdagen hade det kanske varit annorlunda, men tälten, borden och stolarna skulle användas på invigningskvällen i Gamla Uppsala, så de kom på plats först på torsdagen.

Jag är jättebesviken över att jag inte hann fotografera nästan något under kongressen. Jag hade velat dokumentera kaféet och våra fina bakverk. Mockabakelserna hade jag i alla fall sinnesnärvaro nog att fotografera efter att ha varit uppe halva natten och gjort dem.

mockabakelser.jpg

Här sitter Camilla och jobbar någon av dagarna innan kongressen öppnade. Borden kommer från Kafé Mumrik på Drabanten, och har den klassiska perstorpsplattan med Sigvard Bernadottes mönster Virrvarr. Jag specialbeställde dem i från Kinnarps i samband med renoveringen av samlingslokalerna för några år sedan. Sofforna är också från Drabanten, Krabat från Fogia. Egentligen har de blå klädsel, men vi klädde tillfälligt in dem i ett IKEA-tyg med 50-tals-karaktär. I fönstret kan man ana litet av 50-tals-rekvisitan, vaser och kaffekannor.

camilla.jpg

På iogt.se kan ni faktiskt se några bilder från kaféet som Lydia fotograferade. Där ser ni också servitriserna med de fina förklädena och hättorna efter 50-talsmodell, som Kerstin Ohlsson hade sytt. Tack Kerstin! du är fantastisk!

Jag har lagt ut recept på en del bakverk som jag låg bakom, och en del fanns sedan tidigare. Elins och Camillas goda mackor har jag också lagt ut recepten på.

Mackorna
Studentskor
Mockabakelser
Chokladtårta
Mandeltårta med hallon och citronmarmelad
Vit choklad-cheesecake med rårörda blåbär

Studentskorna imponerade så mycket på Andreas att han bakade dem själv när han kom hem. Men Anton, det är ingen idé att du testar sådana raffinerade bakverk som studentskor och mockabakelser. Du är ju lika misstänksam mot sådant som du inte har smakat som Viggo är. Håll dig till leverpastejmackor och dammsugare. Anton tyckte att studentskorna var konstiga mazariner och att mockabakelserna smakade kaffe. Konstigt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^