Vit choklad-cheesecake med rårörda blåbär

8 bitar

Pajbotten
100 g digestivekex
100 g pepparkakor
50 g rumstempererat smör
3 msk brunt farinsocker

Fyllning
300 g vit blockchoklad
600 g philadelpiaost
85 g socker
4 ägg, vita och gula var för sig
2 dl vispgrädde, lättvispad

Rårörda blåbär
2 dl blåbär
1 dl socker

Kör allt till pajbottnen i mixer till en deg. Tryck ut degen över botten till en springform. Ställ sedan formen kallt en timme.

Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Vispa ihop osten med äggulorna och sockret. Rör sedan ner den smälta chokladen och den lättvispade grädden. Vispa äggvitorna till skum som sedan vänds ner i smeten. Häll smeten jämnt över formen ställ den kallt i 12 timmar.

Lägg blåbären och sockret i en skål. Vänd bären försiktigt och låt dem vila i 4-6 timmar tills sockret har smält. Rör om försiktigt då och då.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^