Bästa sommarmaten

23 juli 2007 21:24 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 2 kommentarer

Kokta ärtskidor som man doppar i smält smör i en liten äggkopp. Det kan inte bli bättre, särskilt om man har odlat och skördat själv.

PICT7281.jpg

Harry Potter, såklart!

23 juli 2007 21:11 | Allmänt, Läser | Kommentering avstängd

I morse när jag satt i köket och läste DN och drack te upptäckte jag att det var en artikel om min svåger Pers avhandling. Jag visade artikeln för Viggo och Klara, och frågade Viggo om han kom ihåg Pers bok, som vi hade visat honom i våras. Vad är det för bok, sa Viggo. Det är ingen barnbok, sa jag, utan en vuxenbok. Harry Potter, såklart, ropade Viggo. Jag hade ju sagt att pappa läste Harry Potter i helgen, och att det var en litet läskig bok för stora barn och vuxna. Man tjänar nog mer stålar på att skriva Harry Potter än en avhandling i konstvetenskap, men det var ju kul att Viggo trodde att farbror Per var en så framstående författare.

Söndagsutflykt – ingen badkruka

23 juli 2007 20:52 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Nu trodde ni kanske att det var slut på söndagsutflykten, men vid sextiden när vi kom ut från Furuvik for vi vidare till Brämsand, en fantastiskt fin badplats söder om Dalälvens mynning ut i havet. Det är en enormt lång naturlig sandstrand. Jag har ju tidigare förtalat Bo här på bloggen genom att påstå att han är en badkruka, men jag hade ändå smugit ner hans badbyxor i packningen när jag packade mina och barnens badkläder. Och faktum är att Bo badade. Så kul blir det inte att ni får se badbilder på honom, och inga närgångna badbilder på barnen heller. Men en bild på Bo när han hade vikt upp jeansen litet grand, så vågad som jag trodde var hans gräns. Men jag lovar att Bo badade riktigt ordenligt, och vi andra också förstås.

PICT7257.jpg

PICT7263.jpg

PICT7271.jpg

Söndagsutflykt – Hemliga fortet

23 juli 2007 20:21 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

På Furuvik finns ett kustförsvarsmuseum, Hemliga fortet, som byggdes vid 1900-talets mitt. Om man som jag har tillbringat alla sina somrar på badklipporna i Öregrund, där det vimmlar av igenbommade luckor till underjordiska fort, eller vad man nu ska kalla det för, så är det ganska kul att kolla in det här. Jag hade aldrig trott att det var iordninggjort med sovsalar och matsal där inne i berget. Bara att de skulle gömma sig där och skjuta, typ. Är man nostalgiker finns en del roliga detaljer. Klara och Viggo tyckte att det var spännande och kul med alla långa gångar. Detta är en rapport skriven av småbarnsföräldern som fick springa förbi allting medan hon höll koll på vilda Klara, inte museologen.

PICT7240.jpg

PICT7244.jpg

PICT7245.jpg

PICT7246.jpg

PICT7247.jpg

PICT7248.jpg

PICT7249.jpg

PICT7252.jpg

Söndagsutflykt – vad är ett fiskeläger?

23 juli 2007 19:29 | Allmänt, Bilder | 6 kommentarer

Furuvik måste ha världens sämsta informationsavdelning. Det var dålig information på hemsidan, dålig information i foldern som man fick i kassan och dåligt skyltat så det var svårt att hitta. Dessutom var det pinsamma språkfel på skyltarna. Särskrivningar, kominationer av engelska och svenska och så det här. Vad är ett fiskeläger?

PICT7239.jpg

Söndagsutflykt – tivoli

23 juli 2007 19:21 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

På Furuvik spanade vi förstås in getter, ponnyhästar, kängurur och andra djur, men roligast tyckte nog Viggo och Klara att det var på tivolit.

PICT7223.jpg

PICT7234.jpg

PICT7235.jpg

PICT7255.jpg

Söndagsutflykt – bisarrt på vägen

23 juli 2007 18:52 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Igår gjorde vi en utflykt till Furuvik tillsammans med Magnus, Maria och Helmer. Varje gång jag åker förbi Dragon Gate-bygget, före detta hotell Älvkarlen, blir jag lika förundrad över denna bisarra företeelse. Men det sägs att folk kommer att vallfärda från hela Europa, till och med gör det redan nu.

PICT7218.jpg

Försjunken i Potter

23 juli 2007 18:42 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Bo hade förbeställt Harry Potter-boken på Uppsala English Bookshop, och var där mitt i natten till lördagen och köade. När han kom hem läste han ett tag, sov några timmar, och så läste han igen. Jag kom med te på sängen, och då frågade han om jag kunde ta dit en toa också, för han kunde inte slita sig från boken.

PICT7211.jpg

På eftermiddagen kom Mikkis och hälsade på. Hon hade förstås också köpt boken, men kunde hålla sig och stannade och umgicks ända till halvtio på kvällen. Bo bara läste och var allmänt okommunikativ. Mikkis försökte lura ur honom vad om hände. Vilket kapitel är du på nu? Hur många har dött nu? Det blev god grillmiddag även denna kväll, med grillad haloumi, aubergine och paprika och klyftpotatis. Klockan tre på natten mot söndag hade han läst ut boken.

Vattenkrig och vänner

23 juli 2007 18:25 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

I fredags bjöd vi hem ett gäng kompisar på middag. Det var Dante, Cina, Henrik, Maria, Magnus, Helmer, Matti och Karin. Jag hade förberett mingel på altanen som gästerna skulle ägna sig åt medan jag lagade maten. Vi hade en jättehink med gräddfil över från kongresskaféet, så jag hade gjort hemmagjord färskost som jag serverade till baguette. Men minglet urartade i vattenkrig. Värst var Dante, min lillebror Matti och hans sambo Karin. Det eskalerade till vattenhinkar och vattenslang.

PICT7187.jpg

PICT7188.jpg

PICT7190.jpg

PICT7192.jpg

PICT7193.jpg

Till middag blev det en sallad med bulgur, fetaost, en massa grönsaker och cocktailkapris, och till det grillad fläskfilé som jag hade marinerat i örtolja. Till efterrätt hade jag bakat studentskor, och så blev det glass med chokladsås och hallon och jordgubbar till stora och små barn. Det mintgröna i Dantes Belle and Sebastian-tröja matchar så snyggt med studentskornas glasyr.

PICT7202.jpg

PICT7197.jpg

Gissa om barnen var nöjda när de stora var med och lekte. De stora var ganska nöjda de också.

PICT7203.jpg

PICT7204.jpg

PICT7206.jpg

Hemler

23 juli 2007 17:23 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Det här är Klaras kompis Hemler, som hon säger. Egentligen heter han Helmer, men Hemler låter faktiskt mycket coolare. Helmer är ett år yngre än Klara, och son till Magnus och Maria.

hemler.jpg

För lata dagar

23 juli 2007 16:57 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | Kommentering avstängd

Äntligen är soffan som Bo och jag har gjort på plats och invigd på altanen. Jag hittade beskriviningen i en inredningstidning, och Bo byggde den redan i höstas. Sedan stod den i garaget och tog plats hela vintern. Någon gång i våras när det var varmt grundmålade jag den och måttbeställde madrasser som jag sydde överdrag till, men sedan blev det kallt och regnigt, och så fanns ingen tid. Nu ville jag använda den på semestern, och att det skulle se trevligt ut på altanen istället för att vara målarverkstad, så jag struntade i de andra strykningarna tills vidare. Soffan är riktigt skön att softa i. Madrasserna är av bra kvalitet och väl tilltagna i tjocklek, och soffan är så lång att jag kan ligga raklång i den. Och Klara har provat att sova middag i den.

soffan1.jpg

soffan_klara.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^