Vattenkrig och vänner

23 juli 2007 18:25 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

I fredags bjöd vi hem ett gäng kompisar på middag. Det var Dante, Cina, Henrik, Maria, Magnus, Helmer, Matti och Karin. Jag hade förberett mingel på altanen som gästerna skulle ägna sig åt medan jag lagade maten. Vi hade en jättehink med gräddfil över från kongresskaféet, så jag hade gjort hemmagjord färskost som jag serverade till baguette. Men minglet urartade i vattenkrig. Värst var Dante, min lillebror Matti och hans sambo Karin. Det eskalerade till vattenhinkar och vattenslang.

PICT7187.jpg

PICT7188.jpg

PICT7190.jpg

PICT7192.jpg

PICT7193.jpg

Till middag blev det en sallad med bulgur, fetaost, en massa grönsaker och cocktailkapris, och till det grillad fläskfilé som jag hade marinerat i örtolja. Till efterrätt hade jag bakat studentskor, och så blev det glass med chokladsås och hallon och jordgubbar till stora och små barn. Det mintgröna i Dantes Belle and Sebastian-tröja matchar så snyggt med studentskornas glasyr.

PICT7202.jpg

PICT7197.jpg

Gissa om barnen var nöjda när de stora var med och lekte. De stora var ganska nöjda de också.

PICT7203.jpg

PICT7204.jpg

PICT7206.jpg

1 kommentar

  1. Vuxna som lekte med en var så enormt roligt tyckte såklart även jag som liten. Jag har lite ångest över det där, för numera tycker jag att det är så trist att leka med barn när det ska lekas på deras villkor. Jag är på den fronten därför en hemsk faster/moster. Och befarar att jag, om jag någongång väl blir, kommer bli en genomtrist förälder.

    Jag kommer i så fall bli en sådan förälder som förstör sina barn med att låta dem titta på alldeles för mycket tv och film och genom att låta dem spela opedagogiska datorspel. För det kan jag ju säkert göra med dem med glädje.

    Äh, Nicklas får vara den duktiga föräldern av oss och spela fotboll eller så med dem. Det får lov att räcka med att en av oss gillar sådant…

    Comment by Lydia — 2007-07-23 20:50 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^