Anna Kaffepannas mackor
De här mackorna serverade vi på kongresskaféet på IOGT-NTO-rörelsens kongress på Katedralskolan i Uppsala 2007. Det är Camilla Berner och Elin Bäckström som har komponerat mackorna.
Salami och brie (stor)
Dela ett Ciabattabröd
Pensla eller spraya med olivolja (på både botten och lock)
Täck med salladsblad
Lägg på 4 vikta salamiskivor
Lägg på brieosten
Lägg på 2 paprikaringar
Garnera eventuellt med färsk ört
Mozzarella och tomat (stor)
Dela ett Ciabattabröd
Pensla eller spraya med olivolja (på både botten och lock)
Täck med salladsblad
Lägg varannan skiva tomat/mozzarella (3-4 skivor vardera)
Spraya/ringla olivolja över tomaten och mozzarellan
Krydda med flingsalt och svartpeppar (grovmalen)
Garnera med färsk basilika
Skinka och melon (stor och/eller liten)
Dela en rågkaka*
Smöra
Täck med salladsblad
Varva skinka (vikt på mitten) och melon i skivor
Lägg på en skiva tomat
Garnera med spenatblad
* Stor: Dela rågkakan i 2 delar och sedan på ”tvärsen” för att få en tunnare smörgås
Liten: Dela rågkakan i 4 delar och sedan på ”tvärsen”
Köttbullar (stor)
Dela en rågkaka i 2 delar och sedan på ”tvärsen” för att få en tunnare smörgås
Smöra
Täck halva med salladsblad
Lägg en nypa groddar, 1 skiva tomat, 2 skivor gurka på salladen
Täck andra halvan med rödbetssallad
Dela 5 köttbullar och lägg på rödbetssalladen
Garnera med rädisskivor och persilja
Leverpastej (stor och/eller liten)
Dela en rågkaka*
Smöra
Täck med salladsblad
Lägg på 3 paprikaringar
Lägg på ca 4 leverpastejskivor
Garnera med gurka
* Stor: Dela rågkakan i 2 delar och sedan på ”tvärsen” för att få en tunnare smörgås
Liten: Dela rågkakan i 4 delar och sedan på ”tvärsen”
Falaffel (stor)
Dela ett Ciabattabröd
Pensla eller spraya med olivolja (på både botten och lock)
Täck med salladsblad
Lägg på 2 skivor tomat
Lägg på ca 4 matskedar hummus
Lägg på 6-8 falafflar
Garnera med en skiva avokado och lite rödlök
Vegetarisk (keso m.m.) (liten)
Dela en fralla
Smöra (på både botten och lock)
Täck med salladsblad
Lägg på 3 gurkskivor och 2 paprikaringar
Lägg på ca 4 msk keso
Garnera med en skiva avokado, groddar och rädisskivor
Krydda med örtsalt
Ostfralla (liten)
Dela frallan
Smöra (på både botten och lock)
Täck med salladsblad
Lägg på en nypa groddar
Lägg på 3-4 ostskivor
Garnera med paprika och rädisskivor
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^