Jazzkväll imorgon

25 oktober 2005 16:09 | Allmänt | Inga kommentarer

Imorgon kväll ska mina kompisar Magnus Andersson, Jenny Tapper och Lisa Skiöld spela och sjunga jazz på Rosenlund i Uppsala klockan 19.00. Gå dit! Det ska jag och Klara. Jag har dirigerat om vårt styrelsemöte med 31:an så att vi är där innan det börjar och har sammanträdet.

Kallt

25 oktober 2005 13:01 | Allmänt | Inga kommentarer

I morse var det minusgrader. Eftersom Viggo hade sovit middag igår somnade han inte förrän kvart över nio igår, och sov länge på morgonen. Klockan åtta väckte jag honom och gjorde oss iordning för att gå till dagis. Vi kom dit först 9.15. När vi skulle gå hemifrån kom massor av värnpliktiga från F16 i full mundering och gevär. Viggo gapade. Det känns inte riktigt ok. Vad hade de på vår gata att göra? De kan väl stanna och leka krig på flottiljen?

När jag hade lämnat på dagis åkte jag bussen ner på stan med Klara för att träffa Hans S och Ragnhild B på Drabanten och diskutera skyltning av samlingslokalerna. Vi var inne på samma linje, att schablonmåla namnen på lokalerna ovanför dörrarna. Det blir nog bra.

Sedan köpte jag en riktigt varm vinterjacka på H&M. Var på Stadium och Intersport också, men jackorna jag provade på Stadium var så bylsiga, och jag vill inte se ut som en MIchelin-gubbe. På Intersport hade jag kanske kunnat göra ett fynd, för de stänger citybutiken, så det är 30% på allt. Men det var massor av folk, rörigt och rätt urplockat. Och H&M blev ju minst en 1000-lapp billigare än vad jag hade kunnat köpa motsvarande som billigast på sportbutikerna. Bra ytterkläder är verkligen superviktigt när man är ute mycket med barn. Viktigt att hålla sig varm och att det finns bra fickor att ha grejer i. Och att det går att tvätta hemma och torka över natten, för man blir ju ofta nersölad när man ska krama och bära barn som lekt ute.

På bussen hem träffade jag Birgitta E från iggis-föreningen. Hon var med på bussen ner på stan på morgonen också. Hon är pensionerad bibliotekarie, bor också i Bärby Hage och är jättetrevlig.

Viggo hade varit ute i skogen med naturgruppen. När vi kom hem blev vi överraskade, för Bo var hemma. Han känner sig alldeles seg i hela kroppen. Det är väl nån förkylning som håller på att bryta ut.

Do Redo

25 oktober 2005 12:36 | Allmänt, Formgivning och arkitektur, Pyssel och hantverk | Inga kommentarer
heter en bok som handlar om hur man kan göra nya saker av gamla ylleplagg. Man kan tvätta yllekläder på 60 grader så de krymper och filtar sig, och sedan kan man klippa i dem och sy saker. Jättecoolt, och bra när man har tröjor som är för slitna eller som man tröttnat på i sin nuvarande form. Jag har tvättat en massa gamla tröjor, och snart ska jag sätta saxen i dem. Det ska bli vantar och annat med broderier och applikationer.

http://www.doredo.se/

När polisen sköt sönder Kapitalet

25 oktober 2005 12:35 | Allmänt | 3 kommentarer
Under söndagens middag berättade pappa en mycket rolig och alldeles sann historia, som jag måste återge. Pappa arbetade under större delen av sitt yrkesverksamma liv på Socialdemokratiska partistyrelsens kansli. Dit ringde eller kom det ibland förvirrade personer, och pappa ansågs ha lätt att hantera dem. En gång kom en flykting, jag kommer inte ihåg varifrån, som hade som mission att samla in pengar för att donera Marx Kapitalet till alla som han tyckte behövde den. Så också till Socialdemokraternas kansli. De hade nog flera exemplar på kansliet redan, men pappa tog emot den. Senare fick pappa höra att han hade besökt Metall för att ge Kapitalet till Leif Blomberg, men de trodde att det var en terrorist och ringde polisen. Polisen kom och trodde att det var en bomb, så de sköt sönder boken.

Pappa kan säkert berätta historien om galningen med förföljelsemani som brukade ringa honom, och som pappa började vissla åt i telefonen.

Pappa i UNT

25 oktober 2005 12:34 | Allmänt, Läser | Inga kommentarer

Här kan ni läsa en intervju med min pappa som publicerades i söndagens UNT. Den handlar om hans samling av politisk musik.

http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=5-AV_ID=442048,00.html

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^