Hittade en fiskdammspåse i gömmorna
31 januari 2012 17:30 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarerJag tror att den kan komma från någon gång när jag köpt en hel kartong med prylar på auktion i Norrskedika. Trevlig är den i alla fall.
Jag gjorde marsipan i alla möjliga färger
31 januari 2012 7:31 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 7 kommentarerDet är faktiskt inte alls svårt att göra egen mandelmassa och marsipan om man har matberedare, och roligt är det. Dessutom fantastiskt gott! Först skållade och skalade jag ett halvt kg mandel, varav 25 g var bittermandel och resten sötmandel. Sedan körde jag det i matberedaren med ett halvt kg strösocker i några minuter. Färdig mandelmassa! Sedan körde jag mandelmassan med glukos och florsocker i matberedaren. Till 500 g mandelmassa tar man 100-150 g glukos och 250 g florsocker. Om man vill färga marsipanen i olika färger får man ta upp och dela den, och därefter färga varje bit med några droppar hushållsfärg i matberedaren. Jag gjorde gul, grön, rosa och blå. Till fettisdagen gör jag en ny laddning mandelmassa som räcker hela semmelsäsongen.
Uppdatering: Här kan ni läsa tips och trix från när jag gjorde marsipanfigurer!
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^