Vaniljglass med rostade nötter och chokladrippel
15 januari 2012 21:15 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 1 kommentarVad gör man om man har en massa nötter kvar från julen och vispgrädde och chokladtryffel som behöver tas tillvara? Hittar på en glass! Jag tycker att det är så trevligt och fint med nötskålen till jul, men eftersom jag bara lägger fram de fina loppisfyndade nötknäpparna, som ärligt talat funkar uruselt, blir nötterna liggande. Så i helgen tog jag fram en funktionell men ful nötknäppare och knäckte nötterna. Eller inte mandlarna, för de var faktiskt omöjliga, så dem slängde jag. Men ett par deciliter valnötter, pecannötter och hasselnötter blev det. Och så var det de där chokladtryfflarna som jag höftade ihop i julas, när Klara tjatade om att hon ville spritsa choklad med min silikonsprits. Hon åt en del av dem, men sedan har de blivit stående i kylen. Jag har ett toppenrecept på en väldigt enkel vaniljglass som jag brukar använda som bas och smaksätta på olika sätt. Det kanske inte är den finaste vaniljglassen, men den är så enkel att svänga ihop och jag har en riktigt bra glassmaskin. Jag gjorde alltså vaniljglass, rostade hackade nötter och vände i smält smör och salt och smälte chokladtryfflarna. Ner med nöthack och chokladsmeten i glassen när den var klar! Fint blev det serverat i allskålen från Skruf. Och gott! Här är receptet.
Tonfiskröra i pitabröd
15 januari 2012 15:16 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarerToppenlunch, det här. (Nej, jag har inte ens försökt få barnen att smaka…) Det är hackat ägg, tonfisk, kapris och rödlök i röran. Naturligtvis är det jättegott med hembakt pitabröd, men Hattings frysta som man kör en minut i mikron funkar väldigt bra faktiskt. Recept på tonfiskröran hittar ni här. Serverat på Grå Eld.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^