Jag gjorde marsipan i alla möjliga färger

31 januari 2012 7:31 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 7 kommentarer

Det är faktiskt inte alls svårt att göra egen mandelmassa och marsipan om man har matberedare, och roligt är det. Dessutom fantastiskt gott! Först skållade och skalade jag ett halvt kg mandel, varav 25 g var bittermandel och resten sötmandel. Sedan körde jag det i matberedaren med ett halvt kg strösocker i några minuter. Färdig mandelmassa! Sedan körde jag mandelmassan med glukos och florsocker i matberedaren. Till 500 g mandelmassa tar man 100-150 g glukos och 250 g florsocker. Om man vill färga marsipanen i olika färger får man ta upp och dela den, och därefter färga varje bit med några droppar hushållsfärg i matberedaren. Jag gjorde gul, grön, rosa och blå. Till fettisdagen gör jag en ny laddning mandelmassa som räcker hela semmelsäsongen.

Uppdatering: Här kan ni läsa tips och trix från när jag gjorde marsipanfigurer!

Skalar mandel

Mandelmassa

Marsipan

Marsipan

7 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Härliga färger!! :)

  Comment by Diana — 2012-01-31 9:30 #

 2. Schysst. Nu vill jag baka egna semlor!

  Comment by Jenny — 2012-01-31 14:26 #

 3. Hej!
  Cool marsipan. Min Klara ville göra blåa smurfar när hon såg dem. Jag blev sugen på hembakade semlor. Vad använder du för recept? Vanlig vetedeg, eller nån luftigare bulle?

  /malena

  Comment by Malena — 2012-02-01 17:38 #

 4. Ja, visst blev det fint med alla fyra färger ihop! Jag tänkte också på att göra smurfar, faktiskt, men det är så knepigt med vitt. Har ingen lust att använda sugarpaste, och svårt att göra vit marsipan till kläderna. Till semlor använder jag Vår kokboks recept.

  Comment by Kerstin — 2012-02-01 20:00 #

 5. […] har jag gjort marsipanfigurer! Tidigare har jag tipsat om hur man gör egen mandelmassa och marsipan. Nu när jag skulle göra figurer letade jag idéer i kokböcker och på nätet. Det är inte det […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Marsipanfigurer till påsk — 2012-04-05 20:35 #

 6. […] recept Johans klassiska semlor Kerstins hemgjorda mandelmassa Matiga och färgglada […]

  Pingback by En semmelpodcast | pickipicki — 2013-02-07 8:30 #

 7. Hej!
  Det verkar som om du kan det där med att färga marsipan.
  Jag har panik, ska färga marsipan till min sons 1-årsdag nästa vecka. Hur gör jag det lättast? Går det i matberedare?
  Mvh

  Comment by Sandra Nyquist — 2013-07-11 15:59 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^