Vi åker litet gul färja

31 juli 2010 19:41 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Att åka gratisfärjan mellan Öregrund och Gräsö kan vara ett äventyr om man är fem och snart åtta år. Så äventyrligt tyckte Viggo att det var att han ville att vi skulle sitta inne i hytten. Man kan åka färjan hur många gånger som helst bara för att det är kul, utan att man är på väg någonstans. Bara på äventyr.

Dagens mockabakelse på Dagnys hörna

31 juli 2010 16:29 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Efter att jag hade varit på bakluckeloppisen i Norrskedika och fyndat en stor kasse full med finfina grejer tog jag bussen vidare till Östhammar och fikade på Dagnys hörna på Adas kaffestuga. Det visade sig vara fler som tyckte att det var en bra idé, för det var ganska fullt och lång kö. Lyckades i alla fall få en bardiskplats vid fönstret i 50-talsdelen. Mockabakelsen var helt okej, men jag saknade det traditionella cocktailbäret. Trist porslin, men plus för att de hade tårtgaffel. Fast om man drack kaffe fanns det faktiskt udda gamla kaffekoppar, men inte för te tyvärr. Eftersom det var så fullt med folk hade jag ingen lust att fotografera lokalen i övrigt, men så här såg det ut där jag tittade ner i skyltfönstret och en detalj av den galonklädda bardisken. Om ni vill spana in mer bilder på hur det ser ut kan ni med fördel göra det hos Libby på Femtiotalsjakten. Bilder på dagens loppisfynd kommer så småningom. Nu ska jag ut på äventyr med barnen.

Speciellt för min pappas melodikrysskompisar – här löser han dagens kryss

31 juli 2010 16:11 | Allmänt, Bilder | 17 kommentarer

Eftersom det är så vansinnigt många som besöker pappas blogg på lördagar när han kåserar om melodikrysset (6000-7000 unika besökare på lördagar tror jag), så kommer här en idolbild. Innan jag sprang till bussen för att åka till bakluckeloppisen i Norrskedika smög jag in och tog kort på honom medan han löste dagens kryss. Han märkte det nog inte ens, djupt koncentrerad som han var.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^