Vad har ni för ritualer för att rensa hjärnan och fokusera?

19 juli 2010 18:01 | Allmänt | 7 kommentarer

I eftermiddags när Eva var här och fikade pratade vi om sådana där ritualer man har för att rensa hjärnan, ta en paus, vakna till och fokusera. Kanske när man vaknar på morgonen och ska komma igång, eller som en paus i arbetet. Hon brukade spela Farmville på Facebook, till exempel. Det ska vara något enkelt och som bara tar några minuter, inte något spel som man fastnar i i timmar. Det fyller en helt annan funktion. Själv brukar jag spela mahjong om jag har litet mera tid, för att vakna till på helgen, men till vardags funkar det utmärkt med Radio-apans othello! Ja, jag vet att det är för barn. Jag sa ju att det skulle vara enkelt och gå fort. När man är nyvaken är man kanske inte den skarpaste hjärnan. Tre omgångar får jag spela medan jag dricker morgonens första kopp te för att vakna. Det tar bara några minuter. Jag kan också ha det som ett avbrott i jobbet; när jag har skrivit klart den där texten ska jag spela othello tre gånger… Det är skönt när man alltid vinner ibland. Nu vill jag veta vad ni har för pinsamma ritualer för er. Kom igen och outa er.

Dagens chokladmoussetårta med hallon

19 juli 2010 17:39 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Kommentering avstängd

När Eva skulle komma på fika gjorde jaq om succén från midsommarafton, men garnerade med hallon från trädgården istället för jordgubbar och smultron. Receptet hittar du här.

Glass- och tårtfest i fruntimmersveckan – Allers 1958

19 juli 2010 11:34 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Glass- och tårtfest för Sara, Margareta, Johanna, Magdalena, Emma, Kristina – och så Fredrik, förstås…

Se så fint med fruktbål och glass på omslagsbilden, och härligt dukat till kafferep inne i tidningen. En bukett med ljusgula lejongap och kaffekopparna på rad. Kakfaten är teakbrickor, och missa inte hur chokladcigaretterna är upplagda.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^