Foton från förr: Farfar och båtarna

10 juli 2010 11:31 | Allmänt, Bilder, Foton från förr | 4 kommentarer

Igår kväll när semestern hade börjat drog jag fram en flyttkartong med Stor-Mattis gamla foton. Den har stått i min källare ända sedan han dog för tre år sedan. Jag har inte orkat gå igenom den. Men nu bläddrade jag igenom albumen, och det finns mycket fint att skanna in, både för att visa på bloggen och sånt som bara är privat.

Här får ni se bilder på farfars båtar, som han har byggt själv! Är det inte fantastiskt? Ett sådant hantverk. Farfar var fiskare i Estland, och till en början när de kom till Sverige också, men sedan jobbade han på Gränges Aluminium, men han fortsatte alltid att fiska. På de två översta bilderna ser vi farfar Edgar, farmor Edla, farmors syster Aliide och Aliides dotter Anne. På den sista bilden ser vi farmor, min pappa Enn och hans två bröder Matti och Mikko. Platsen är naturligtvis Juniskär utanför Sundsvall, där farmor och farfar bodde hela sitt liv sedan de kom till Sverige, och där pappa växte upp.

Min pappa har nu skrivit utförligare om båtarna här. Läs det! Det är mycket intressant. Den nedersta båten är den som de flydde i från Estland.

Dagens symönster: Stil 7523 50-talsklänning

10 juli 2010 10:20 | Allmänt, Bilder, Dagens symönster, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Missa inte detaljen med knäppning längs hela sidan på den blå!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^