Vinklade glasljusstakar

30 juli 2010 23:57 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Här ute i själva Öregrund är det skralt med loppisar, men det finns ett par stycken. Hittade de här glasljusstakarna i en modell jag inte sett förut. På en av dem finns en liten etikett som det möjligen står ORSAOLT eller URSAULT på. Jag är inte ens säker på om det är en etikett som ska sitta där, och hittar inget när jag googlar. Annars gjorde ju Lindshammar många modeller av glasljusstakar, bland annat i den turkosblå färgen. Jag börjar få en liten samling av glasljusstakar. Någon som sett den här modellen förut, och vet något?

Dagens kopp: Nationalservisen i två varianter med gulddekor

30 juli 2010 23:37 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Letar i skåpen hos mamma och pappa efter något mer roligt att blogga om. Hittar mormors kaffeservis i det blå skåpet i farstun. Mamma berättar att den användes till kalas när hon var liten. Det finns kaffekanna, sockerskål och gräddsnipa, och så två varianter på kaffekoppar av det som hon ärvt efter sin mamma. Det är alltså två olika modeller av kaffekopparna i Nationalservisen, och dessutom olika sorters gulddekor. Den rakare kaffekoppen har bara en rak guldrand, medan den mer utställda kaffekoppen har som kryss här och var i guldranden på koppen och fatet. Nationalservisen, som formgavs av Louise Adelborg 1930, har funnits i massor av dekorer, och varit Rörstrands storsäljare. Numera produceras den under namnet Swedish Grace. Tyvärr sitter jag utan all min litteratur ute på landet, och mammas och pappas dator har mycket seg uppkoppling, så jag har inte lyckats googla fram vilka varianter det är. Men visst är Nationalservisen trevlig som en gammal kafferepsservis!

Viggo och Klara på dansbanan i Tallparken

30 juli 2010 19:25 | Allmänt, Bilder, Videoblogg | 1 kommentar

På väg ner till badet i Tallparken finns en gammal dansbana.

Jag älskar klipporna och havet i Öregrund

30 juli 2010 19:23 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Idag har vi badat i Tallparken. Kallt men härligt! Självklart valde jag barndomens blåvitrutiga frottébadlakan från 60-talet.

Hela kryddträdgården full av fjärilar

30 juli 2010 19:05 | Allmänt, Bilder, Trädgård | Kommentering avstängd

I mammas kryddträdgård trivs humlor och fjärilar. Citronfjäril, blåvinge, påfågelöga, och många andra. Idag såg jag mest påfågelöga. Räknade till sju stycken på en kvadratmeter. Allra mest verkade de gilla kungsmyntan, men även lavendeln.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^