Vinklade glasljusstakar

30 juli 2010 23:57 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Här ute i själva Öregrund är det skralt med loppisar, men det finns ett par stycken. Hittade de här glasljusstakarna i en modell jag inte sett förut. På en av dem finns en liten etikett som det möjligen står ORSAOLT eller URSAULT på. Jag är inte ens säker på om det är en etikett som ska sitta där, och hittar inget när jag googlar. Annars gjorde ju Lindshammar många modeller av glasljusstakar, bland annat i den turkosblå färgen. Jag börjar få en liten samling av glasljusstakar. Någon som sett den här modellen förut, och vet något?

3 kommentarer

  1. Är inte så insatt i området, men reste runt en del i glasriket i fjol sommar och det finns ett Urshult. Riktigt vad de har/har haft vet jag inte men hittade nån ljusstake på Tradera därifrån. Så det kanske kan vara ett spår att kolla vidare. Hoppas du kommer fram till vad det är.

    Comment by Lena — 2010-07-31 12:09 #

  2. Det står i själva verket Urshult på en av de här ljusstakarna.

    Comment by Enn Kokk — 2010-07-31 13:19 #

  3. Ja, jag skulle också säga Urshult. :) Bosatt i Glasriket är det kanske extra roligt med glas och på Lindshammars glasbruk gjorde jag praktik på mellanstadiet. ^^

    Comment by Sandra — 2010-08-02 22:51 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^