GRÄDDGLASS nyttig mat – god mat DV 1958

16 juli 2010 11:37 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Åh! Tänk att jag inte fattat det här tidigare. Jag kunde ha levt på glass.

Mejeriernas gräddglass är, liksom smör och ost, en förädlad mjölkprodukt. Ett högvärdigt födoämne alltså, som ger oss en hel rad närande och energigivande ämnen och som är av särskild betydelse för barnens tillväxt. Läkare ordinerar glass för vissa sjukdomar.

Det är så festligt med gräddglass men därför är det inte någon lyx. Tvärtom – gräddglass är billigare än många andra efterrätter, särskilt om man tänker på näringsvärdet. Och något som är så tacksamt och bekvämt att servera till dessert och mellanmål finns inte.

Prestofix

16 juli 2010 11:17 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Det här hittade jag på Myrorna igår. Roligare än sådana där med runda stift som finns nuförtiden, och framför allt alla foldrar med beskrivningar. Måste vara 60-tal. Barnen tyckte det var jätteroligt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^