Randig chokladmoussetårta

Chokladbotten
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Mörk chokladmousse

1 gelatinblad
5 dl vispgrädde
150 g mörk choklad, 70 %

Mjölkchokladmousse
1 gelatinblad
5 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad

Vit chokladmousse
1 gelatinblad
5 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Chokladbotten: Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner socker, det smälta smöret och övriga ingredienser och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, cirka 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader 5-10 minuter. Kakan ska ha fast kant, men vara lös i mitten. Den stelnar när den kallnar. Låt den svalna och ställ gärna in i frysen medan du gör första moussen.

Chokladmousse: Alla tre mousserna görs likadant. Gör mousserna i ordningen mörk, mjölkchoklad, vit och fyll på i den ordningen så att den vita kommer överst. Ställ in formen i frysen efter varje lager, så att det börjar frysa till medan du gör nästa lager. Tänk på att alla mousserna ska få plats med lika höga lager ungefär. Det blir troligen mousse över. Gör så här: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa 4 dl grädde till fast skum. Koka upp 1 dl grädde. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i den heta grädden. Vispa så den smälter helt. Ta upp gelatinbladet ur vattnet och lägg ner i chokladgrädden. Vispa så att gelatinet löser sig och blandar sig helt. Vänd ner den vispade grädden och blanda.

När formen är fylld med alla tre mousselagren ställs den i frysen över natten. Lossa den frysta tårtan från formen och låt tina i kylen minst två timmar före servering. Om man vill kan man dekorera med till exempel hallon, smultron eller halverade jordgubbar eller rosor eller andra fina färska blommor!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^