Eftermiddagens strapatser

4 mars 2010 20:54 | Allmänt | 1 kommentar

Inte nog med att jag hade en besynnerlig tågfärd; den långa vandringen från skolan till dagis och sedan hem var heller inte rolig. Snön yrde och det blåste nordanvindar. Barnen kämpade på. Och när vi äntligen kom hem fick jag inte upp låset. Det brukar frysa ibland, men jag har alltid låsspray i fickan, och det brukar funka. Inte nu. Vilken fasa det var att stå där med barnen och inte komma in. Men jag lyckades pulsa i snön till källartrappen som var helt igensnöad och ta mig ner utan att slå ihjäl mig, och den dörren fick jag upp. Vilken tur! Sen gick jag upp och lyckades låsa upp vanliga ytterdörren inifrån så att jag fick in barnen den vägen.

Tur att vi inte hamnade i Tierp

4 mars 2010 20:45 | Allmänt | 3 kommentarer

Det var för besynnerligt när jag åkte hem i eftermiddags. Jag åkte en timme tidigare, med 14.11-tåget, för att dagis stängde tidigare idag. Plötsligt hade vi svischat förbi Knivsta, och en olycklig konduktör fick förklara i högtalarna att lokföraren hade missat att stanna och att det var väldigt ovanligt. Naturligtvis bad de om ursäkt och sa att de skulle hjälpa de resenärer som skulle till Knivsta att komma på första bästa tåg tillbaka igen. Och så sa de att de hoppades att de skulle lyckas stanna i Uppsala så att vi inte hamnade i Tierp. Vi stannade som vi skulle och kom av. Tur. Jag ville inte till Tierp.

Jag fick så klart 50-talsporslin i avtackning

4 mars 2010 7:32 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Om man får Mon Amie i avtackningspresent så kan man inte vara annat än nöjd! Helt rätt tänkt. Anledningen att jag blev avtackad från IOGT-NTO först nu och inte i somras är att jag var tjänstledig i ett halvår under provanställningen på Forum för Frivilligt Socialt Arbete, men nu när det är klart att jag blir kvar på Forum och inte kommer tillbaka var det dags. Muggen och fatet ska jag ha på jobbet, och se vad fint det är tillsammans med rubinröda MA-tekannan. Fin blombukett och den obligatoriska IOGT-NTO-vasen fick jag också.

Same old Delikatessingen

4 mars 2010 7:27 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Det var sig likt på Delikatessingen. Eftersom Lydia och jag skulle bli formellt avtackade från IOGT-NTO på personalmötet igår passade vi på att luncha med några gamla kompisar innan. Åh, så många gånger vi har lunchat på Delikatessingen. Det är ju ingen vidare spännande mat och otroligt långsam service, trots att det aldrig är några kunder där, men det är ett bra ställe att sitta och prata. Och så får man gott te och en glasskula från Stockholms glasshus efter maten. Inte så stort utbud av glassorter igår. I brist på lakrits tog jag polka. Samma duk och samma hörnbord. Och förresten spelade de samma musik som alltid, Ted Gärdestad. Inget nytt under solen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^