Eftermiddagens strapatser

4 mars 2010 20:54 | Allmänt | 1 kommentar

Inte nog med att jag hade en besynnerlig tågfärd; den långa vandringen från skolan till dagis och sedan hem var heller inte rolig. Snön yrde och det blåste nordanvindar. Barnen kämpade på. Och när vi äntligen kom hem fick jag inte upp låset. Det brukar frysa ibland, men jag har alltid låsspray i fickan, och det brukar funka. Inte nu. Vilken fasa det var att stå där med barnen och inte komma in. Men jag lyckades pulsa i snön till källartrappen som var helt igensnöad och ta mig ner utan att slå ihjäl mig, och den dörren fick jag upp. Vilken tur! Sen gick jag upp och lyckades låsa upp vanliga ytterdörren inifrån så att jag fick in barnen den vägen.

1 kommentar

  1. Vi har ofta haft problem med låsen under våra byårs/trettonhelgsvisten i Öregrund. Den här gången lyckades mamma, på mitt förslag, tina upp ett av låsen med sin hårtork,

    Vår erfarenhet är att man, när man drabbas av det här, också behöver kalla på en låssmed för rengöring och smörjning av låsen, men den låssmed som lovade komma kom aldrig medan vi var kvar.

    Comment by Enn Kokk — 2010-03-04 22:23 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^