Tjugokamrater

21 mars 2010 17:54 | Allmänt, Bilder | 9 kommentarer

Så här såg Viggos matteläxa ut. Tjugokamrater. Man ska leka affär, träna tjugokamrater, måla stenarna med tjugokamrater grå och så den där tjugomaskinen:

På väg ut ur tjugomaskinen försvinner en tjugokamrat i varje rör. Vad kommer ut ur maskinen i de olika rören?

Alltså, vad är en tjugokamrat för något? När jag gick i ettan räknade vi mängdlära och ringade in fjärilar, paraplyer och sånt. Det var fjärilarna som var finast.

Bästa fyndet idag var 60-talsmemoryt

21 mars 2010 17:32 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

Det är så bra med klädmarknader på skolorna, när folk säljer begagnade barnkläder och leksaker. De flesta plaggen kostar 10-20 kronor, och en stor del av barnens kläder köper jag där. Men det börjar bli svårare att hitta något vettigt till Viggo. Idag var det klädmarknad på Viggos skola, Domarringen. Jag handlade för 351 kronor och kom hem med 19 klädesplagg, ett par stövlar och två par skor, och så litet leksaker. Bland kläderna fanns bland annat två Me&I-tunikor. Allra mest lycklig blev jag när jag öppnade en trist plastlåda som var märkt med frystejp som det stod ”memory 5 kr” på. Det visade sig vara det där sjukt snygga 60-talsmemoryt som jag kommer ihåg från min barndom. Jag hade det inte själv, utan trafikmemory, men jag tror att det fanns på lekis. De två brickorna i mitten längst ned fanns bara en av varje, annars är alla två av varje.

Nu är det så där många kalas igen

21 mars 2010 17:13 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Och jag gillar ju det. För Klara fyller fem år på torsdag, och då blir det i alla fall tre gånger att fira. Igår var det kompiskalas. Tre kompisar från dagis, och så Magnus, Maria, Helmer och Arvid. Alldeles lagom. Klara hade önskat sig en Hello Kitty-tårta, så då bakade jag som en princesstårta och skar ut Hello Kitty i marsipan. Och så bakade jag så klart en chokladtårta, för det är den tårtan som barnen tycker om egentligen. På torsdag firar vi så klart med smörgåstårta och paket på morgonen, och nästa helg blir det kalas med farmor och farfar, mormor och morfar och mina syskon.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^