Dagens kopp: Gul Kreol från Gefle

7 mars 2010 8:45 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Ännu en Geflekopp med ett band av solgult i dekoren. Den här heter Kreol och är formgiven 1960 av Helmer Ringström. Modellen är Arthur Percys EA. Inte heller den här har jag något fat till, men testade att kombinera den till det udda blå Terrassfatet. Jag tycker så mycket om alla dessa svarta geometriska dekorer med band i olika färger, som går så fint att kombinera.

Fantastiska barnkläder från 60-talet

7 mars 2010 8:42 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Jag höll på att smälla av när jag såg stället med barnkläder från 50-, 60- och 70-talet på Myrorna.

Den fina lilla blusen passar perfekt på Klara. Jag skulle tippa tidigt 60-tal.

Den grönmönstrade jackan är på gränsen till för liten. Det finns barnkläder från när jag var liten i samma tyg, men i blått och turkost, som min mamma har sytt. Alltså bör den vara sent 60-tal eller tidigt 70-tal, för jag är född 1969.

Den fantastiska röda sjömansklänningen är i storlek 135, men Klara kan ha den ändå. Den är nog tänkt att sitta ganska kroppsnära och klänningarna var ju så väldigt korta på 60-talet, så den ser inte så vansinnigt stor ut på henne, mest att ärmarna är långa. På etiketten står det Crimplene Terylene. Klara tyckte den var skön.

Och så den coola skapelsen som är etikettmärkt Jean Varon prêt à porter. När jag googlar märket inser jag att jag nog har gjort ett kap. 60 pix betalade jag för den. Tyget verkar vara någon sorts yllecrepe, naturligtvis mycket fint fodrat inuti. Det står ingen storlek i, men jag skulle gissa på att den är för en 12-åring. Jag lägger undan den i några år, eller så får den hänga framme för att den är så cool.

Soligt fin yllefilt från Solebo

7 mars 2010 8:37 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Är den inte fantastiskt fin, yllefilten från Solebo? Vilket namn! Spana in etiketten. Det senapsgula och gråblå är så vackert tillsammans, tycker jag.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^