Fräknar på min näsa och begynnande förkylning

12 april 2009 21:00 | Allmänt, Ätbart, Tittar på | 2 kommentarer

Den här dagen: Nattlinne hela förmiddagen. Badkarsbad. God restlunch på altanen. Fick hit Dante och Magda för att hjälpa till att äta upp chokladtårtan, men trots det finns det fortfarande kvar. Hasselnöts- och chokladbottnen hade blivit mer kompakt och konfektlik, liksom kraftigare chokladsmak. Hade nästan behövts grädde till för att uppväga. Suttit i solen och fått fräknar och pratat om Magdas disputation. Lagat god lammstek som Viggo gillade. Bra! Klara somnade innan middagen men har vaknat igen och ligger i soffan och kollar på Kenny Starfighter. Hon skrattar och skrattar. Jag håller på att bli förkyld, har ont i kroppen och är frusen. Allt påskgodis är uppätet. Sugen på rökt te, men har fortfarande inget hemma.

Mer god än fager

12 april 2009 11:21 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Choklad går ju alltid ner, liksom. Jag hade ägnat betydligt mer tid åt att tänka ut hur jag skulle komponera påsktårtan än vad jag hade tid för det praktiska utförandet. Från början hade jag en plan att jag skulle gjuta ett skal i en springform som skulle omsluta tårtan, och så fylla den med chokladmoussen ovanpå bottnen från början så den fick stelna där direkt. Det hade blivit mycket snyggare, men en helt slät yta. God blev den i vilket fall. Bottnen är hasselnötter, mörk 70-procentig choklad, ägg, socker, kakao och smör. Inget mjöl. Och så en chokladmousse på det.

dsc05918

dsc05919

Tussilagoflickan

12 april 2009 11:09 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Mellan allt ätande får man lov att ta en promenad. Till tussilagolandet till exempel. Den här klänningen som min mamma troligen har sytt till min syster från början, och som jag också har haft, älskar Klara. Egentligen är den litet stor åt henne, men det gör inget. Så nu får nog mamma lov att leta fram det där mönstret så ska jag fixa fram några fina tyger från 50- och 60-talet. Sen får mamma sy. Visst?

dsc05914

dsc05915

dsc05916

Påskaftonslunch på altanen

12 april 2009 11:02 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Vilken strålande fin dag det var igår! Magnus, Maria, Helmer och Arvid var här hela dagen, trots att Magnus hade hög feber. Han låg mest på soffan och vilade, men vi andra var ute mest hela tiden.

Vi färgade förstås ägg på estniskt vis med lökskal, växter och fjädrar. Och så åt vi lunch ute på altanen med ägg, sill, potatis, mina hemmagjorda köttbullar och prinskorv. Härligt!

dsc05908

dsc05909

dsc05912

dsc05913

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^