Det där som kallas våren

1 april 2009 21:57 | Allmänt | 4 kommentarer

Tankar från ett tåg över uppsalaslätten. Även den till synes färglösa stubben av råg eller vete eller vad det nu är som sticker upp ur den uppländska leran på fälten som far förbi utanför tågfönstret skänker värme. Trots att man ännu inte anar grönt ger det hopp. En uppländsk leråker kan vara oändligt vacker den första dagen i april när vintern äntligen har släppt sitt grepp.

Andra noteringar om våren när jag går genom Bärbyparken i skymningen. Fågelsträck mot himlen. Allt grus som kommer fram på gångarna och som ännu inte sopats bort. Ungar som cyklar omkring bara för cyklandets skull. Vad mycket man cyklade omkring när man var liten. I Tuna Backar när jag var dagbarn hos Leila. I gamla delarna av Svartbäcken när jag var litet äldre.

När Lydia är borta

1 april 2009 21:14 | Allmänt, Bilder, Lyssnar på | 5 kommentarer

dsc05842

Så här kul har jag på jobbet när Lydia är borta. Hon var inte kompis med sin jobbdator och fick lämna in den på service, så då fick hon gå hem och jobba istället. Men innan det satt hon inne hos mig och snackade och glömde sina coola solglajor. Så då lånade jag dem litet dårå, drack Lady Grey, lyssnade på bland annat den där nya duetten med Tracey Thorn och Jens Lekman och på El Perro Del Mar och Nina Kinert och skrev nyhetsbrev och så där. Utanför fönstret var det ett fasligt liv. De sprängde och hade sig. Kanske kan Lydia få tillbaka solisarna imorrn.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^