Så ett frö

5 april 2009 10:44 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | 2 kommentarer

dsc05863

Äntligen har jag sått dekorationsgräs med barnen. Men förra året sådde jag till och med en dag senare i förhållande till påsken, och det hann upp tillräckligt i alla fall, så det ska nog gå fint. Snart spirar grönskan och sen får Viggo och Klara vräka på påskpynt från 50- och 60-talet.

Grillpremiär!

5 april 2009 10:29 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Videoblogg | 1 kommentar

Efter snabbt och spontant roddande igår blev det grillknytis hos Magnus och Maria med Dante och Magda också. Magnus och Maria gjorde tillbehören, jag förberedde fläskfilé med orientalisk marinad och entrecote med mer trditionell marinad och olika starka korvar, och Dante och Magda hade bakat alla tiders paj med rabarber och jordgubbar.

Notera Magnus käcka grillförkläde som han fått i present nån gång. Frågan är hur praktiskt det egentligen är att ha grillverktygen på magen? Notera även chorizon gjord på stigtomtastruts!

dsc05858

dsc05859

dsc05862

Var tog vårsolen vägen?

5 april 2009 9:43 | Allmänt | Inga kommentarer

Hur underbart härligt var det inte igår med solen och värmen? Jag cyklade ner på stan och gick litet ärenden, klackade om vårskor med höga klackar, provade träskor från Hasbeens med likaledes superhöga klackar och köpte dekorationsgräsfrö. Ägnade eftermiddagen åt att vårstäda altanen och ta fram rutschkanan på gräsmattan, och avslutade med grillning hos Magnus och Maria på kvällen. Idag är det grått, trist och kallt. En stund kunde man ana svag sol. Jag som hade räknat med att sitta på altanen och njuta av solen och resultatet av vårstädningen. Tji fick jag. Fast barnen är ute och leker i trädgården i alla fall.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^