Experimenterar med violer

26 april 2009 22:28 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Trädgård | 7 kommentarer

I trädgården blommar små luktvioler, och när jag läste det här på taffel.se om violer blev jag sugen på att baka något med violer. Eller allra helst skulle jag vilja göra hemmagjord violglass, för jag gillar SIA:s violglass. Googlade litet, men fick bara napp på nån vegansk violglass gjord på violtabletter. Jag ville göra på riktiga färska blommor.

Hittade ett recept på violkaka från DN, men det skulle vara vansinnigt mycket violer i kakan, och så mycket finns det inte utslagna här i trädgården ännu. Dessutom skulle det vara violsirap i toppingen, och det hittar man bara på såna där butiker som säljer tillbehör för att framställa sån där ond saft ni vet, som inte jag dricker. Har ingen vidare lust att besöka en sån butik, men jag får kanske lov att göra det för att få tag i sån där violsirap, för mitt experiment gav inte så stark violsmak.

Jag hittade nämligen en påse med kanderade violer i skafferiet. Dem tog jag och stötte i mortel, och så blandade jag en näve i sockerkakssmet, och så en näve i den där toppingen. Kakan blev helt okej, men den smakade inte så mycket viol, särskilt inte i jämförelse med violglassen. Jaja, det uppskattades av gästerna i alla fall, och till det drack vi lapsang. Rökt te och viol funkar bra.

dsc06087

dsc06089

Vådan av Klaror som somnar för tidigt

26 april 2009 9:31 | Allmänt | Inga kommentarer

Jaha, det var väl rätt förutsägbart att det skulle bli knas när Klara somnade för natten vid femtiden eller vad det var igår. Först vaknade hon nån gång mellan ett och två tror jag, och skulle gå på toa, ha vatten, ha rosa kaninen. Ja, ni vet. Det tog väl nån timme innan det var lugn och ro igen. Sen vaknade hon så klart snortidigt och tyckte att det var morgon. Ja, jag vet inte, kanske halvfem? Jag hävdade med bestämdhet att det var natt. Det höll inte Klara med om. Det var ju ljust och hon hade sovit klart. Hon fick i alla fall ligga i soffan och kolla på Kenny Starfighter och jag lyckades sova sporadiskt ett par timmar till.

Nu har jag i alla fall hunnit fixa med tvätt och disk och intagit frukost på altanen. Morgonen blir litet snällare och mjukare ute i solskenet med en svartvinbärssmoothie och fågelkvitter.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^