Ögonblick av frihet

24 januari 2009 20:47 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Om ni inte är hemma och vabbar om dagarna, och kan stöka i köket och lyssna på radioföljetongen med Virginia Woolfs dagböcker, då kan ni lyssna på webben här. Gör det.

Litet uttråkad

24 januari 2009 20:28 | Allmänt | 5 kommentarer

blir jag allt här hemma. Inte för att jag inte trivs hemma, men för att jag inte träffat kompisar på länge när vi bara varit sjuka. Ett tecken på uttråkning är kanske att jag orkade svara på den här långa listan, för listor är ju kul. Hittade den här.

Hur gammal är du om fem år? Jaja, 44 om ni vill veta.
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Klara
Hur lång är du? 167 cm
Vilken är den senaste filmen du sett? Apkungen igår kväll med Viggo. Sen såg vi Horton, men då sov jag mest. Men jag hoppas få se nysläppta Brideshead Revisited ikväll om barnen somnar nån gång.
Vem ringde du senast? Till Magnus och Maria för att bestämma när vi ska ses imorgon, men de var inte hemma.
Vem ringde dig senast? Det var nog mamma som undrade hur det var med Viggo.
Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror väl på till vem och situationen. Har viss telefonskräck för att ringa okända, men då brukar inte sms vara ett alternativ.
Vilken ögonfärg har du? Grönbrunmelerade
När vaknade du i dag? Vid niotiden, och då var jag först med att vakna. Barnens sovtider är helt galna efter så mycket sjukdom.
Vilken är din favoritjulsång? Have Yourself a Merry Little Christmas
Vilken är din favoritplats? Åh, svårt att välja. Mitt hus eller stabbyskogen på våren när man kan plocka blommor eller nån loppis med 50- och 60-talsprylar.
Vilken plats föredrar du minst? Varsomhelst utomhus på vintern.
Var tror du att du befinner dig om tio år? I ett hem med 50- och 60-talsinredning vore väl inte otippat.
Vad skrämde dig om natten som barn? Att det skulle komma en knarkare och sticka en spruta i foten på mig om den stack ut utanför täcket. Det är faktiskt sant. En tjej i klassen påstod att på hennes gata jagade knarkarna barnen med knarksprutor, och det trodde jag på. Jag var skitskraj.
Vad fick dig verkligen att skratta senast? Klara
Hur stor är din säng? 210 bred faktiskt, men ganska ofta somnar jag i soffan till en film.
Har du stationär eller bärbar dator? En stationär privat och en bärbar jobbdator.
Sover du med eller utan kläder på dig? Helst naken, men sen jag fick barn i nattlinne. Ett litet svart så klart.
Hur många kuddar har du i sängen? Två
Är du social? Ja, helst med dem som jag vill vara det med, och jag älskar att hänga med kompisar.
Vilken är din favoritglass? Alla möjliga varianter med choklad.
Tycker du om kinamat? Jodå
Vad dricker du till frukost? Te med mjölk i olika fina koppar efter humör.
Kan du spela poker? Näe. Pappa brukade spela ett kortspel som hette 500 med oss regniga sommardagar när jag var liten.
Känner du någon med samma födelsedag som din? Inte som vuxen. I lågstadiet hade jag en klasskamrat som var född samma dag, och våra mammor delade rum på BB.
Vill du ha barn? Jag har redan två fina. De finaste.
Har du någonsin åkt ambulans? Ja, med en kompis som hade skurit upp foten på glas en natt för lääänge sen, in the teens. Det var i Öregrund, och vi åkte till lasarettet i Östhammar.
Föredrar du havet eller en bassäng? Havet! Havet! Härliga bad från klipporna i Öregrund, och jag minns badutflykter med båt med farmor och farfar i Juniskär när jag var liten. Men badkarsbad kan också vara underbart.
Vad spenderar du helst pengar på? 50- och 60-talsdesign
Äger du dyrbara smycken? Nä, inga ädelstenar eller så. Dyraste är nog halsbandet och armbandet med skrivmaskinstangenter som jag köpte från New York Public Librarys webshop.
Vem är den roligaste människan du känner? Åh, flera som tävlar om det, men den som jag kanske bryter ihop mest av skratt med är nog min lillebror. Kanske kombination av att han är väldigt rolig, vi förstår varandras humor och att jag slappnar av totalt förbehållslöst med honom.
Sover du med gosedjur? Barnen har ju en del, så det gör jag. Bland annat Kalle Skutt, rosa kaninen, lillnallen med stjärnan, stora hunden, tiger och en hel drös med apor.
Vad har du för ringsignal? Everything But the Girl ”Corcovado” (Ben Watt Remix) på privata, ”Vill du våga en dust” på jobbmobilen.
Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, särskilt en del fina klänningar som mamma har sytt.
Hund eller katt? Inget, tack. Jag är inte särskilt förtjust i djur.
Flirtar du mycket? Kan väl hända.
Kan du byta olja på bilen? Skulle inte tro det.
Har du fått fortkörningsböter någon gång? Hahaha. Nu var det många år sen jag lade av att övningsköra, men ett av problemen var att jag var så skraj att köra fort. Det största problemet är att jag verkligen inte tror att jag någonsin ska kunna köra bil. Det är ju livsfarligt.
Vilken var den senaste boken du läste? Under LUXUS tak, en bok om lampor och annan inredning från gissa vilka decennier…
Den bästa bok du läst? Hm, kanske Klas Östergrens ”Fantomerna” och så ”Det sitter en tiger i tekannan” av barnböcker.
Prenumererar du på någon veckotidning? Nä, vem läser veckotidningar? Veckotidningar är för tanter.
Dansar du i bilen? Nej, men lyssnar på musik i iPoden så klart.
Vilken radiostation lyssnade du till senast? P1. Alltid P1.
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Grejer på inköpslistan, tror det var gräddfil och pitabröd bland annat.
När var du i kyrkan senast? I Missionskyrkan inne i stan på Viggos skolavslutning. Annars går jag inte i kyrkan. Jag är ateist och inte medlem i någon kyrka. Har aldrig varit medlem förresten, för båda föräldrarna hade gått ur innan jag föddes.

Semmelbullar

24 januari 2009 18:29 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

dsc05377.jpg

Bra grej att göra idag, baka semmelbullar. Viggo gillar inte grädde så det är bra att göra egna semlor. Då kan alla få sina som de vill. Annars är det hög trivselfaktor på att köpa semlor på kondis och ta med sig i en fin liten kartong med snören. Men det kan man ju göra också.

Att använda allegorier för att få ner kåvepenin

24 januari 2009 15:05 | Allmänt | Inga kommentarer

Innan jag fick tipset om att blanda kåvepenin med cola för att Viggo skulle få i sig det försökte jag förklara för Viggo varför han måste ta det där vidriga. Jag försökte säga att medicinen var de goda som stred mot de onda i kroppen och att sprutan som jag mätte upp kåvepenin med var mitt lasersvärd. Fast det funkade inte nåt vidare.

Vad får man om man blandar kåvepenin och pepsi?

24 januari 2009 13:23 | Allmänt, Tittar på | 2 kommentarer

Jo, en gladare och friskare Viggo! Vet ni vad, att först blev Viggo bättre, värken i öronen släppte nästan och han hade knappt någon feber. Men så i torsdags mitt på dagen fick han plötsligt feberfrossa och fick panodil. Två timmar senare hade febern stigit till 40,1, trots panodil. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen som skickade hem en doktor till oss. Fantastiskt skönt att slippa ta sig iväg till vårdcentralen ensam med två ungar, varav en sjuk 6-åring som inte orkade stå på benen. Viggo fick kåvepenin så klart. Fast nu var det ju så att han blev livrädd och fick panik när han skulle få medicinen. Efter ett par gånger lyckades vi hitta vad han tyckte var uthärdligt. Litet, litet i taget. Men han tyckte det var vidrigt ändå, för det smakar ju helvete. Så igår kväll fick jag ett tips att man kan blanda kåvepeninen i ett glas cola, så blir det lättare att få i sig. Så det testade vi, och det funkar! Det är väl inte supergott, men mycket bättre. Och även om det ger bäst effekt på fastande mage är det ju bättre att få i sig hela dosen tillsammans med litet läsk, än att hälften sprutar ut ur munnen för att det är så vidrigt. Viggo är pigg och glad. Dygnsrytmen är åt helvete eftersom han sov litet alla möjliga tider när han var febrig, men det får vi ställa rätt tills det är dags att komma tillbaka till skolan på onsdag när penicillinkuren är avslutad.

Och nu undrar ni förstås vad Viggo och jag mer har tittat på alla dessa sena kvällar när han inte kunnat sova. Jo, nu har vi även kollat alla avsnitten av Kullamannen. Så spännande och 60-talssnygg. Ett måste att se minst en gång om året. Se den, hörrni.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^