Vad får man om man blandar kåvepenin och pepsi?

24 januari 2009 13:23 | Allmänt, Tittar på | 2 kommentarer

Jo, en gladare och friskare Viggo! Vet ni vad, att först blev Viggo bättre, värken i öronen släppte nästan och han hade knappt någon feber. Men så i torsdags mitt på dagen fick han plötsligt feberfrossa och fick panodil. Två timmar senare hade febern stigit till 40,1, trots panodil. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen som skickade hem en doktor till oss. Fantastiskt skönt att slippa ta sig iväg till vårdcentralen ensam med två ungar, varav en sjuk 6-åring som inte orkade stå på benen. Viggo fick kåvepenin så klart. Fast nu var det ju så att han blev livrädd och fick panik när han skulle få medicinen. Efter ett par gånger lyckades vi hitta vad han tyckte var uthärdligt. Litet, litet i taget. Men han tyckte det var vidrigt ändå, för det smakar ju helvete. Så igår kväll fick jag ett tips att man kan blanda kåvepeninen i ett glas cola, så blir det lättare att få i sig. Så det testade vi, och det funkar! Det är väl inte supergott, men mycket bättre. Och även om det ger bäst effekt på fastande mage är det ju bättre att få i sig hela dosen tillsammans med litet läsk, än att hälften sprutar ut ur munnen för att det är så vidrigt. Viggo är pigg och glad. Dygnsrytmen är åt helvete eftersom han sov litet alla möjliga tider när han var febrig, men det får vi ställa rätt tills det är dags att komma tillbaka till skolan på onsdag när penicillinkuren är avslutad.

Och nu undrar ni förstås vad Viggo och jag mer har tittat på alla dessa sena kvällar när han inte kunnat sova. Jo, nu har vi även kollat alla avsnitten av Kullamannen. Så spännande och 60-talssnygg. Ett måste att se minst en gång om året. Se den, hörrni.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Hejsan Kerstin!! Ett litet tips beträffande Kåvepenin (som Axel precis har avslutat en kur med…) är ju att det finns som tabletter också!! Det har fungerat otroligt mycket bättre än den sliskiga/äckliga sörja som de annars ska dricka…, så se till att fråga efter det nästa gång!! Både Axel och Jakob får ner tabletterna lätt med lite vatten och det är en väldans skillnad jämfört med den äckliga sörjan!! Ha D gott!! /Erik

    Comment by Erik Lundén — 2009-01-29 11:05 #

  2. Aha. Får testa det nån gång. Hörde av Viggo att Jakob inte var i skolan igår när Viggo var tillbaka igen, så jag gissade att ni var sjuka också. Trist! Men Viggo ser fram mot Jakobs kalas!

    Comment by Kerstin — 2009-01-29 11:53 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^