Veronica Maggio hänger utanför Klaras dagis och min gamla högstadiegympasal

2 januari 2009 19:11 | Allmänt, Lyssnar på, Tittar på | 3 kommentarer

Galet. När plattan var ny lyssnade jag så klart på låten 17 år extra mycket, eftersom den handlar om hennes uppväxt i Uppsala. Så letade jag efter den på Youtube eftersom jag ville blogga om den, men hittade inte just den låten då. Så dök videon plötsligt upp på ZTV, och där var något väldigt bekant. Hon stod ju utanför stora monotona väggen till Tunabergsskolans gympasal. Där där jag går varje morgon med Viggo på väg till Domarringen efter att vi lämnat Klara på dagis. Och 1 minut och 24 sekunder in i videon ser man faktiskt dagis skymta också, för då står de på idrottsplanen, och där ligger Klaras dagis.

Särskilt besynnerligt känns det eftersom jag ofta, ofta om vintern har haft en annan Veronica Maggio-låt i huvudet just då på väg till eller från dagis, Ballad om vintern.

Nyårsdagshäng

2 januari 2009 12:05 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 13 kommentarer

På nyårsdagen kom Magnus, Maria, Helmer och Arvid över till oss på nyårsbrunch. Vi satt hela eftermiddagen och åt och pratade och lyssnade på musik, och Arvid som är sex månader låg på en filt och tittade på brasan i öppla spisen. Så småningom övergick brunchen i kakbuffé, och plötsligt drällde Paula och grabbarna in oanmält. Trevligt! Kom in och fika, sa jag. Nä, men vi ska bara titta in och säga hej, sa Paula. Och så gjorde hon en Åsa-fika. Åsa bodde i samma korridor som Paula på Arken, korridoren ovanpå min, och sa alltid att hon inte skulle ha så mycket kaka. Sedan satt hon och karvade smala bitar av kakan, så i slutändan hade det blivit ganska mycket ändå. Paula och de andra blev nu stående i köket i minst en halvtimme, inmundigande kakor av alla de slag, för de skulle ju inte stanna så länge. Fast näste gång de kommer får de faktiskt lov att sitta ner. Magnus och Maria och barnen blev kvar till kvällen. Vi skulle fixa nån hämtmat, och jag var i mitt förkylda tillstånd sugen på starkt indiskt. Hämtpizza vann dock omröstningen överlägset.

dsc05247.jpg

dsc05253.jpg

dsc05256.jpg

dsc05257.jpg

Nyårsafton

2 januari 2009 11:51 | Allmänt, Ätbart, Bilder | Inga kommentarer

Visserligen hade jag börjat känna mig hängig och snorig redan på nyårsafton, men vi åkte i alla fall hem till Magnus, Maria, Helmer och Arvid och firade med dem. De hade lagat musslor från Hambergs fisk till förrätt och rostbiff på älg som Magnus mamma skjutit till huvudrätt. Desserterna stod jag för. Jag hade gjort en fluffig frusen polkagrispaj, och eftersom Magnus inte gillar mint även en mocka- och chokladkaka. Inte dumt.

Barnen fick vara ute med tomtebloss litet senare på kvällen. Om man sticker in tomteblossen i en frukt går det bra för barnen att hålla i.

Tjugo minuter före tolvslaget somnade Klara, och Helmer hade somnat ännu tidigare. Viggo var i alla fall vaken och var ute med oss och tittade på fyrverkerierna. Han var galet lycklig och hoppade omkring.

dsc05215.jpg

dsc05218.jpg

dsc05226.jpg

dsc05231.jpg

dsc05235.jpg

dsc05237.jpg

dsc05241.jpg

dsc05245.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^