Mocka- och chokladkaka

150 g smör
100 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 dl mjölk

1 dl strösocker
1 dl muskovadosocker eller farinsocker
1/2 dl kakao
3 dl starkt varmt kaffe eller espresso

1/2 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform.

Smält smör och choklad i en tjockbottnad kastrull över låg värme. Blanda med socker i en bunke.

Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, och salt. Rör ner i smeten tillsammans med mjölken och blanda till en slät smet. Häll den i formen.

Blanda socker, farinsocker och kakao och strö jämt över smeten. Avsluta med att hälla det varma kaffet över smeten. Blanda inte. Det här gör att kakan får en knäckig skorpa och kaffet blir till en sås som rinner fram när man tar av kakan.

Grädda längst ner i ugnen i 40 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Strö över kokos och servera varm med vaniljglass.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^