Nyårsdagshäng

2 januari 2009 12:05 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 13 kommentarer

På nyårsdagen kom Magnus, Maria, Helmer och Arvid över till oss på nyårsbrunch. Vi satt hela eftermiddagen och åt och pratade och lyssnade på musik, och Arvid som är sex månader låg på en filt och tittade på brasan i öppla spisen. Så småningom övergick brunchen i kakbuffé, och plötsligt drällde Paula och grabbarna in oanmält. Trevligt! Kom in och fika, sa jag. Nä, men vi ska bara titta in och säga hej, sa Paula. Och så gjorde hon en Åsa-fika. Åsa bodde i samma korridor som Paula på Arken, korridoren ovanpå min, och sa alltid att hon inte skulle ha så mycket kaka. Sedan satt hon och karvade smala bitar av kakan, så i slutändan hade det blivit ganska mycket ändå. Paula och de andra blev nu stående i köket i minst en halvtimme, inmundigande kakor av alla de slag, för de skulle ju inte stanna så länge. Fast näste gång de kommer får de faktiskt lov att sitta ner. Magnus och Maria och barnen blev kvar till kvällen. Vi skulle fixa nån hämtmat, och jag var i mitt förkylda tillstånd sugen på starkt indiskt. Hämtpizza vann dock omröstningen överlägset.

dsc05247.jpg

dsc05253.jpg

dsc05256.jpg

dsc05257.jpg

13 kommentarer

 1. Ok, vi var där ca 30 min, och kakorna var gudomliga, men vi hade gärna stannat hela kvällen om vi också hade bott i U:a och inte var tvungna att kuska i väg i kulna kvällen längs mörka vägar… Kul att se er alla och tusen tack för snabbfikat! Krya på dig!

  //Paula och grabbarna (dansband?)

  Comment by Paula — 2009-01-02 19:11 #

 2. Det är därför man ska bo i Uppsala. Men vi ses ju snart igen. Måste bara se till att bli frisk fort som attan.

  Comment by Kerstin — 2009-01-02 19:15 #

 3. Ser jag till min FASA Lätta på bordet?

  Comment by Anders Ringnér — 2009-01-03 10:56 #

 4. Ja, jag erkänner. Vi äter Lätta Yoghurt här hemma. Det åt man verkligen inte på 50-talet. Använder du bara rent smör?

  Comment by Kerstin — 2009-01-03 12:12 #

 5. Nja, men Bregott. Vad gäller smörgåsmargarin tänker jag nog mest på hur långt ifrån mjölken en produkt är. Och Lätta är ju väldigt tillsatsstinnt och inte lika gott! :-)

  Comment by Anders Ringnér — 2009-01-03 12:34 #

 6. Det värsta med de hyperkonstgjorda smörgåsfetten som t.ex. Lätta är inte smaken, utan att konsistensen är som Nivéa. Om man en gång har börjat tänka sig att det är Nivéa på smörgåsarna, är det svårt att slå bort den tanken under resten av livet när man tuggar på dem. (Använder Bregott på smörgåsar, och intet annat än rent smör till matlagning och bakning.)

  Comment by Magnus Andersson — 2009-01-03 22:48 #

 7. Dessutom har ju faktiskt lättmargarinerna rent kemiskt mer gemensamt med Nivéa än med riktigt smör. Vi har samma fettregim som Magnus och kan varmt rekommendera den!

  (Sen när blev din blogg ett forum för mejerilobbyn, förresten?)

  Comment by Anders Ringnér — 2009-01-04 9:40 #

 8. I övrigt var det ett fantastiskt fint brunchbord!

  Comment by Anders Ringnér — 2009-01-04 9:41 #

 9. Min mormor som levde när det begav sig sade i julhelgen med fasa i rösten att ”den där jävla servisen med bladen är det fulaste någon skapat”. Intressant. Jag höll inte med. Även om jag inte kommer från någon tradition av porslinlove. Hos mina parents dricks det kaffe ur muggar med Milkotryck.

  Comment by Elin Lundgren — 2009-01-04 10:14 #

 10. Det var roligt sagt av din mormor. Men Berså var en väldigt populär servis när det begav sig, inte något som bara förståsigpåare gillade. Det finns så många saker som påverkar vilka porslin man tycker om, inte bara hur den ser ut att titta på. Till exempel hur den känns eller minnen och associationer till andra människor. Ibland kan man älska en mugg som inte alls är ens egen stil, för att den påminner om situationer som man tycker om.

  Comment by Kerstin — 2009-01-04 10:42 #

 11. Stig Lindbergs Berså är ett typiskt exempel på det KF benämnde ”vackrare vardagsvara”. KF ägde Gustavsberg, som tillverkade bland annat Berså, och spred genom sina Forum- och Domus-varuhus, som hade välförsedda porslinsavdelningar, Gustavsbergs porslin till mängder av svenska familjer, som verkligen inte hade någon gammal konsthantverkstradition att bygga på. Mina egna ganska fattiga föräldrar – dina farföräldrar – köpte till exempel en kaffeservis från Gustavsberg i Forum-varuhuset i Sundsvall.

  Comment by Enn Kokk — 2009-01-04 11:56 #

 12. mm. Jag har av samma mormor fått KFs första tallrikar (Gustavsberg). Söta med blomster på kanterna. Lagom lite blomster.

  Comment by Elin Lundgren — 2009-01-04 15:16 #

 13. Av en märklig slump hittade din mamma i ett skåp några undanlagda presentböcker avsedda för mig, bland dem Lennart Hellsings ”Musikbussen” med illustrationer av Stig Lindberg, utgiven av en annan gren av KFs verksamhet, bokförlaget Rabén & Sjögren. Jag skriver lite om det här på min egen blogg.

  Comment by Enn Kokk — 2009-01-05 12:16 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^