Vita hyacinter i knopp

23 november 2008 21:57 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Vad hittade jag på Konsum igår, om inte hyacinter. Jag köpte massor av vita som nu står i fina skålar och koppar runt om i huset. Som de här i Zebrakopparna.

dsc04719.jpg

Och baddräkten hänger på tork

23 november 2008 21:54 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Att tvätta håret är inte det bästa Klara vet. Inte ens när det är Bo som tvättar hennes hår, som det brukar vara. Man får lirka och förhandla. Så idag när jag sa att jag skulle tvätta hennes hår försökte hon först förhala det hela, men så hittade hon baddräkten som jag köpte för en tia på klädmarknaden på Tiundaskolan i höstas, och om hon fick ha den på sig gick det plötsligt väldigt fort att komma i badkaret.

Nu hänger den där på tork i det fallfärdiga badrummet med ljusgula badkaret. Den gör sig ganska bra där.

dsc04717.jpg

Sen går man in och gör varm choklad

23 november 2008 18:36 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Frusna och ledsna Klara muntrades upp med varm choklad. Viggo tycker inte om varm choklad, men jag och Klara tog varsin kopp.

Då gör man så här. Man tar sin fina Spisa Ribb-kopp och mäter upp två teskedar strösocker, en tesked vaniljsocker och två teskedar ögonkakao. Sedan häller man på en skvätt ovispad grädde och rör ut till en gegga i koppen. Värmer mjölk i en kastrull på spisen och häller över i koppen och rör om. Sedan sätter man sig vid köksbordet med Virrvarrskivan och njuter.

dsc04710.jpg

dsc04713.jpg

dsc04715.jpg

Med snön vinande i ansiktet

23 november 2008 18:33 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Snön faller och faller. Ofrånkomligen måste den skottas bort. Barnen var entusiastiska när vi bylsade på oss, men ganska snart blev Klara sur för att jag inte hade tid att dra henne i pulkan och bara var tråkig och skottade, så då gick hon in. Viggo tyckte det var kul att klättra i snövallarna. Inte för att jag tycker om att vara ute i snön, särskilt inte när snön viner upp i ansiktet, men det är i alla fall bra för kroppen att ta i.

dsc04702.jpg

dsc04703.jpg

Familjekonstellationer

23 november 2008 10:59 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Snövit är mamma till Molly och Pettson är pappa till Snövit, säger Klara. Det verkar även som att R2-D2 har blivit tillfångatagen av Kling och Klang. Musses och Mimmis relation till övriga är något oklar. Smurfan står där för sig själv och utövar sin enda egenskap – att vara tjej.

dsc04689.jpg

Hur mycket kan man lasta i en pulka?

23 november 2008 0:05 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

dsc04686.jpg

Hur löser man när man är ensam hemma med barnen, måste till Konsum och handla mat, till Musse Pigg-posten och hämta ut paket med hatthylla som man köpt på Tradera, det börjar bli ont om tid för att Fia och Ullie snart ska komma och fika och det har snöat en massa och barnen vill åka pulka? Jo, man tar fram dubbelpulkan och drar barnen, och sedan barnen, paketet och matkassen så klart. Jag var väl inte så överlycklig över snön, men Viggo och Klara skrattade hela långa vägen längs Tunagatan ner till Torbjörnstorg, och jag skrattade åt dem.

Klara sa uppmuntrande när vi var i början av Tunagatan på väg hem att nu är det inte långt kvar, mamma. Det där att det inte är långt kvar, eller vi är snart framme nu, är som känt en av barndomens lögner, men det brukar vara vi vuxna som säger hoppingivande till barnen. Jag tänkte: jo det är visst långt kvar, och drog vidare på pulkan.

Härligt att fika med Fia och Ullie, och sedan stannade Ullie och vi lagade trattkantarellsoppa till middag.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^