Dagens kopp: Arkens teservis

21 november 2008 21:28 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

Efter sammanträdena med stiftelsens styrelse blir det alltid te och smörgåsar på verandan. Bara te, inget kaffe! Då dukas det med det här porslinet, som var en gåva från Koperativa Förbundet vid invigningen av nya Arken 1957. Det är en restaurangservis av slitstarkt benporslin från Gustavsberg, som ju var KF-ägt, med blommig dekor och guldkant.

Naturligtvis är kopparna i minsta laget, men ändå en trevlig och behaglig form och lagom tjockt gods. Och även om det är blommigt så är det inte överdrivet blommigt på något sätt. Framför allt är det Arkens porslin, och därför älskar man att dricka ur det!

dsc04672.jpg

Det djärva och det mesiga

21 november 2008 21:25 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

En annan fråga som var uppe på Arkens styrelsemöte var frågan om typsnitt för den nya fasadskylten. Det kommer att vara fristående bokstäver i metall, där varje bokstav är monterad för sig i väggen. Den blir nio meter lång och 30 cm hög. Fasadskyltkommittén avlade rapport, och hade valt det djärva förslaget framför det mesiga, påpekade Märit. De hade ställt upp förslagen för beskådande i ett av bokskåpen på verandan. I morse träffade jag Magnus på perrongen i Stockholm, och han var mycket nöjd med valet. Naturligtvis var det han som hade tagit fram alla förslag.

Det djärva vinnande förslaget (Syntax Fet)
dsc04675.jpg

Det mesiga förslaget (Myriad Semibold)
dsc04677.jpg

Snillen spekulerar

21 november 2008 21:20 | Allmänt | Kommentering avstängd

I ganska många år har jag suttit i Arkens styrelse, eller styrelsen för Stiftelsen Nykterhetsvännernas studenthem, som det egentligen heter. Det är ändå inget mot hur länge Lennart Källströmer har suttit i styrelsen, säkert sedan 60-talet. Det känns som att han är vår ständige sekreterare.

Men igår kväll var det sista sammanträdet för Lennarts del, för nu avgår han. Ingen är oersättlig på förtroendeuppdrag, men nog känns det trist att Lennart inte ska sitta med vid sammanträdena och komma med sina kunniga och inte sällan mycket underhållande inlägg. Så tålmodigt och pedagogiskt och bra förklarar han svåra saker för nyvalda styrelseledamöter.

För övrigt är det ju i allmänhet en mycket underhållande styrelse att sitta i. Det blir så bisarra replikskiften. Som igår när vi hade en lång diskussion om budgetförslaget och det gjordes en del snabba överslagsräkningar om procentsatser och dividerades om detta. Då kan det låta så här till exempel:

Du, jag har faktiskt tre betyg i matte.

Bara i Arkens styrelse, mina vänner, bara i Arkens styrelse. Märit och jag fnissade litet åt det komiska i situationen när snillen spekulerar.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^