Snillen spekulerar

21 november 2008 21:20 | Allmänt | Kommentering avstängd

I ganska många år har jag suttit i Arkens styrelse, eller styrelsen för Stiftelsen Nykterhetsvännernas studenthem, som det egentligen heter. Det är ändå inget mot hur länge Lennart Källströmer har suttit i styrelsen, säkert sedan 60-talet. Det känns som att han är vår ständige sekreterare.

Men igår kväll var det sista sammanträdet för Lennarts del, för nu avgår han. Ingen är oersättlig på förtroendeuppdrag, men nog känns det trist att Lennart inte ska sitta med vid sammanträdena och komma med sina kunniga och inte sällan mycket underhållande inlägg. Så tålmodigt och pedagogiskt och bra förklarar han svåra saker för nyvalda styrelseledamöter.

För övrigt är det ju i allmänhet en mycket underhållande styrelse att sitta i. Det blir så bisarra replikskiften. Som igår när vi hade en lång diskussion om budgetförslaget och det gjordes en del snabba överslagsräkningar om procentsatser och dividerades om detta. Då kan det låta så här till exempel:

Du, jag har faktiskt tre betyg i matte.

Bara i Arkens styrelse, mina vänner, bara i Arkens styrelse. Märit och jag fnissade litet åt det komiska i situationen när snillen spekulerar.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^