Norrköping nästa

20 oktober 2007 23:48 | Allmänt | 4 kommentarer

På tisdag och onsdag ska jag på konferens med Folkrörelsernas Arkivförbund i Norrköping. Där har jag varit några gånger förut, på exkursion när jag läste Museivetenskap, på konferens i jobbet, och med kompisar på semesterresa. Trots det har jag aldrig varit på Norrköpings konstmuseum, som ska vara bra. Jag tror att jag kommer att få en timme över och ska försöka gå och se Isaac Grünewald-utställningen.

Finns det några bloggläsare som har Norrköpings-tips annars? I bekantskapskretsen kommer jag på rak arm på flera personer som har bott i Norrköping som barn eller vuxna, till exempel Dante, Anton, Erik och Björn-Erik. Vilket är bästa fiket, finns det några bra loppisar eller något annat ni vill tipsa om?

Trevlig kväll

20 oktober 2007 23:34 | Allmänt | Kommentering avstängd

Ikväll har vi haft Lisa, Gunnar och Elias, och Magnus, Maria och Helmer på middag. Det var riktigt skönt att träffa kompisar. Jag hade bakat bröd och lagat en potatissoppa med citron och timjan.

Efter maten bjöd vi på espressokaffet från Buzzador. Jag dricker ju inte kaffe själv, men de andra tyckte det var gott. Magnus, som både är gourmet och gourmand vad gäller kaffe, smakade båda sorterna. Bäst tyckte han om Monsoon Malabar från Indien. Det är fylligt och inte så syrligt, med en kryddig smak med träton. Men även Sidamo från Etiopien var gott. Dessa bönor har en smak av citrus och bergamott, som påminner om Earl Grey-te.

Tvillingsjäl

20 oktober 2007 13:39 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Jag har ju en stor passion för 1950- och 1960-talens formgivning och arkitektur, som jag bland annat odlar genom mina dockskåp som inreds tidstypiskt. I veckan snubblade jag över den här sidan med massor av fantastiska, mycket detaljrikt inredda dockskåp från sagda decennier. Sajten är väl inte så fantastiskt bra uppbyggd, det är irriterande att man måste scrolla för att se hela skåpen, men innehållet är mycket imponerande. Även ni som inte direkt tycker att dockskåp är det mest intressanta här i värden borde ta er en titt.

Fått något gjort trots allt

20 oktober 2007 13:28 | Allmänt | Kommentering avstängd

Det här har väl inte varit bästa veckan. Med förkylning som gör att allt känns ansträngande, och så Stor-Mattis begravning i torsdags. Det var tungt. På kvällen efter det kände jag mig helt utmattad, som en urkramad wettexduk. Ni som är intresserade kan läsa min pappas minnesord över sin bror här, där han även berättar en del om deras tidigaste år i Estland och om flykten till Sverige, och om begravningen här.

Men trots allt har jag faktiskt fått undan en hel del på jobbet, både mera handgripligt utföra-arbete och en del strukturerande som känns bra. Det känns skönt när man kan bocka av mycket.

Dessutom jag känner mig faktiskt ganska utvilad idag. Förkylningen håller nog på att släppa taget, och jag har sovit ordentligt i natt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^