Vasagatan 9

10 oktober 2007 19:33 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

är en adress som inte finns längre, åtminstone inte i Stockholm. Men där låg en gång i tiden IOGT:s centralexpedition. Ända till någon gång på 60-talet när där skulle byggas tunnelbanestation. Efter det har kansliet legat på många ställen.

Igår hade vi planeringsdag med kommunikationsenheten, och vi var då på Nordic Light, som har adressen Vasaplan 7. Jag är inte helt säker, men jag tror att det är samma kvarter som Vasagatan 9 låg på. Det kan dock vara så att det låg i kvarteret ett snäpp närmare Centralen.

Här kommer en bild på gamla IOGT-högkvarteret som jag har scannat från en bok, därav linjen tvärs över bilden. Och så ett par bilder som visar utsikten från tionde våningen på Nordic Light igår. Tänk om jobbet låg så där, tre minuter från tåget nu också?

IOGT-kansli.jpg

PICT8205.jpg

PICT8206.jpg

Gröna ärtor

10 oktober 2007 18:52 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Klara tycker att mina nya smycken ser ut som gröna ärtor. Jag fyndade för ett par veckor sedan det här halsbandet på H&M för 20 kronor. När jag kom hem ångrade jag att jag inte köpte på mig ett par till för att göra matchande smycken av, så jag gick tillbaka och köpte två till. I helgen klippte jag sönder dem och gjorde ett armband, en ring och ett par örhängen. Jag är riktigt nöjd, och har fått många komplimanger för dem. Man blir glad av dem, och det kan ju behövas.

smycken.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^