Rätt värdelös dag det här

7 oktober 2007 22:41 | Allmänt, Bilder | 5 kommentarer

Jag vill inte att det dåliga ska överskugga det bra, för jag har ju faktiskt gjort en del mysigt och kul med barnen, men idag har det varit så mycket knas. Till exempel det Bo benämner barnens klippa-sönder-en-massa-saker-som-man-inte-får-klippa-i-orgie. Klara klippte sönder pärmen på en av Bos böcker i förmiddags. Hon klippte också sönder ringblommorna som Viggo plockade åt mig senare på dagen. Och sin raket som hon gjorde på Sputnikdagen på Tekniska museet igår.

Men det värsta var att när jag stod och lagade middag tog Viggo en sax och klippte Klaras hår. Såklart är det trist att det blev fult. Hon hade ju börjat få riktigt mycket hår och fin frisyr. Men mest är jag arg för att ha hade kunnat skada henne med saxen. Och så skär det i hjärtat att de blir så ledsna själva när det förstår att de har gjort något dumt.

Nu får ingen av dem ha saxar alls mer på länge hemma. Det är också trist, för Viggo tycker att det är så kul att pyssla och klippa med sax, och Klara börjar precis lära sig tekniken att klippa, och vill öva hela tiden.

Så här såg Klara ut innan klippmassakern idag.

PICT8166.jpg

Och så här såg hon ut efteråt.

PICT8197.jpg

PICT8195.jpg

PICT8190.jpg

På eftermiddagen cyklade jag också iväg till Stor-Mattis lägenhet för att vattna blommor, slänga sopor och diska undan. Det känns så jobbigt att gå omkring i hans lägenhet. Allt är ju lämnat som att han när som helst skulle komma tillbaka från sin fiskeresa, lika levande som vanligt. Läsglasögonen på bordet. Kläderna som hänger på stolen vid hans säng. Och ett porträtt av honom på hallväggen.

PICT8123.jpg

Men OK, några bra saker idag då. Jag och barnen var ute i trädgården och jag band en dörrkrans av löven som vi plockade förra helgen.

PICT8180.jpg

Jag lagade en väldigt god gryta till middag med lamm, lök, morötter, äpple, vita bönor och kryddad med bland annat kanel.

Och Viggo var fin i tröjan från Resteröds som jag köpte för en tia på klädbytardagen. Det är gymnaster på den. För de är ju finfina och bra de där barnen, även om de gör en massa tok.

PICT8163.jpg

Sugen på espresso?

7 oktober 2007 12:54 | Allmänt, Bilder, Förpackat | 1 kommentar

Jag anslöt mig för några månader sedan till Buzzador, som är en portal för att marknadsföra produkter mun-till-mun. Jag tycker att det är ett ganska schyst sätt att marknadsföra, och kul att testa nya saker och ge feedback. Jag får erbjudanden om kampanjer som jag kan tacka ja eller nej till. Om jag anmäler mig får jag hem prover som jag ska testa själv och bjuda andra på. Buzzador säger uttryckligen att man alltid ska vara tydlig med att tala om att det handlar om marknadsföring via Buzzador. Ingen dold reklam alltså. Sedan rapporterar man in vad man själv och andra tyckte om produkten. Om man buzzar produkten till många och värvar många till att själva bli buzzadorer får man många poäng, och fler erbjudanden om kampanjer.

Nu har jag fått ett stort paket från Löfbergs Finaste med exklusivt kaffe. Jag dricker ju inte kaffe själv, men både Bo och en del kompisar är kaffekonnässörer, så jag tyckte att det kunde vara kul att få hem prover. Och förpackningarna är fantastiskt fina. Jag fick prover på Sidamo från Etiopien och Monsoon Malabar från Indien. Hör av er om ni är sugna på att hälsa på på en kopp espresso!

PICT8113.jpg

PICT8117.jpg

Om ni själva är nyfikna på att bli Buzzadorer kan ni gå in här och anmäla er. Och ja, jag får poäng för att jag värvar er då.

Gula gummikängor

7 oktober 2007 12:29 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Jag har länge velat ha några coola och praktiska gummistövlar att ha regniga och geggiga dagar när man ska lämna på dagis och till jobbet. Ett par Tretorn Sarek har jag när jag går i skogen, men jag ville ha något roligare att ha till vardags. Det fick bli ett par gula låga gummikängor från Tretorn. Det borde funka i vattenpölarna på dagisgården också. Kolla vad fina de är.

PICT8120.jpg

Sputnikar

7 oktober 2007 12:16 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

PICT8127.jpg

Så här såg Viggo ut i sin nya parkas igår när han, Klara och Bo skulle åka till Tekniska museet i Stockholm och gå på Sputnikdag. Kolla in bilder från besöket på Bos blogg.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^