Rätt värdelös dag det här

7 oktober 2007 22:41 | Allmänt, Bilder | 5 kommentarer

Jag vill inte att det dåliga ska överskugga det bra, för jag har ju faktiskt gjort en del mysigt och kul med barnen, men idag har det varit så mycket knas. Till exempel det Bo benämner barnens klippa-sönder-en-massa-saker-som-man-inte-får-klippa-i-orgie. Klara klippte sönder pärmen på en av Bos böcker i förmiddags. Hon klippte också sönder ringblommorna som Viggo plockade åt mig senare på dagen. Och sin raket som hon gjorde på Sputnikdagen på Tekniska museet igår.

Men det värsta var att när jag stod och lagade middag tog Viggo en sax och klippte Klaras hår. Såklart är det trist att det blev fult. Hon hade ju börjat få riktigt mycket hår och fin frisyr. Men mest är jag arg för att ha hade kunnat skada henne med saxen. Och så skär det i hjärtat att de blir så ledsna själva när det förstår att de har gjort något dumt.

Nu får ingen av dem ha saxar alls mer på länge hemma. Det är också trist, för Viggo tycker att det är så kul att pyssla och klippa med sax, och Klara börjar precis lära sig tekniken att klippa, och vill öva hela tiden.

Så här såg Klara ut innan klippmassakern idag.

PICT8166.jpg

Och så här såg hon ut efteråt.

PICT8197.jpg

PICT8195.jpg

PICT8190.jpg

På eftermiddagen cyklade jag också iväg till Stor-Mattis lägenhet för att vattna blommor, slänga sopor och diska undan. Det känns så jobbigt att gå omkring i hans lägenhet. Allt är ju lämnat som att han när som helst skulle komma tillbaka från sin fiskeresa, lika levande som vanligt. Läsglasögonen på bordet. Kläderna som hänger på stolen vid hans säng. Och ett porträtt av honom på hallväggen.

PICT8123.jpg

Men OK, några bra saker idag då. Jag och barnen var ute i trädgården och jag band en dörrkrans av löven som vi plockade förra helgen.

PICT8180.jpg

Jag lagade en väldigt god gryta till middag med lamm, lök, morötter, äpple, vita bönor och kryddad med bland annat kanel.

Och Viggo var fin i tröjan från Resteröds som jag köpte för en tia på klädbytardagen. Det är gymnaster på den. För de är ju finfina och bra de där barnen, även om de gör en massa tok.

PICT8163.jpg

5 kommentarer

 1. Klaras frisyr påminner lite om den som tjejerna har i ”This is England”.

  Comment by Bo — 2007-10-07 22:54 #

 2. Oj, det det var en rejäl hårklippning han gjorde på syrran.
  Får mig att tänka lite på Emil i Lönneberga, och hans hyss ;-)
  Kanske en snickarboa skulle varit på plats ;-)
  Bara skojar….:-)
  Han förstod nog sedan att det blev ganska galet, och gör nog inte om det igen.
  Och vilken tur att hår växer ut igen.

  Comment by Inger Maryissa — 2007-10-07 23:56 #

 3. Det ser ut att ha fallit mycket hår för saxen. Viggo kanske tycker att lillasyster ska ha samma frisyr som han själv? Vilken tur att de inte skadade sig själva.
  Hårklippningen påminner mig om när jag var i Viggos ålder, då jag lär ha klippt av min lillasyster alla hennes långa lockar. Jag var avundsjuk på hennes lockiga hår eftersom mitt var spiiikrakt – det minns jag – det övriga av händelsen har jag troligen fått mig berättat i efterhand.

  Comment by Kristina Strömberg — 2007-10-08 0:19 #

 4. Jobbiga dagar de där, när barnen bara tokas. Tur att man älskar ungarna så mycket…

  Comment by Jenny — 2007-10-08 9:50 #

 5. jag måste säga att från sidan är det en riktigt snygg frisyr – lite engelsk punk så där. Han kanske har en talang där den där Viggo?

  Comment by Åsa — 2007-10-08 11:57 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^