Mattis rosor

21 oktober 2007 23:36 | Allmänt, Trädgård | Kommentering avstängd

Idag har jag varit hela dagen i Stor-Mattis lägenhet och packat grejer och varit på hans odlingslott och uteplats och grävt upp massor av rosor och perenner. Hela tiden kom det förbi grannar som pratade om Matti. Det märks att han var oerhört omtyckt i kvarteret. Rosorna ska planteras som en häck ut mot gatan så småningom. Det blir fint att titta på från köksfönstret.

Kul i DN Bostad i fredags

21 oktober 2007 0:17 | Allmänt, Formgivning och arkitektur, Läser | Kommentering avstängd

Det var roligt att läsa om en av mina favoritillustratörer i gårdagens DN Bostad, Joanna Rubin Dranger. Jag föll för hennes första barnbok Arg! redan när den kom 1990. Hon och en klasskompis (ja, hon gick bara i gymnasiet när hon skrev den) hade sett en affisch om Libers barnbokstävling dagen innan tävlingsbidragen skulle vara inlämnade, och på en dag skrev de och illustrerade boken, och så vann de!

Sedan har hon bland annat varit banbrytande genom att skriva flera romaner som är tecknade och med pratbubblor, Fröken Livrädd och Kärleken, Fröken Märkvärdig och Karriären och Askungens syster. För att inte tala om barnböckerna om Farbror Dag Drömlund Dagdrömmare, som både jag och Viggo älskar.

Nu har hon blivit professor på Konstfack. Kul.

Och så var det roligt att läsa om möbelformgivaren Matilda Lindblom, som har gått på Carl Malmsten – Centrum för träteknik och design, samma dag som jag lunchade med min kompis Maria Leijonhielm, som jobbar där.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^