Kul i DN Bostad i fredags

21 oktober 2007 0:17 | Allmänt, Formgivning och arkitektur, Läser | Inga kommentarer

Det var roligt att läsa om en av mina favoritillustratörer i gårdagens DN Bostad, Joanna Rubin Dranger. Jag föll för hennes första barnbok Arg! redan när den kom 1990. Hon och en klasskompis (ja, hon gick bara i gymnasiet när hon skrev den) hade sett en affisch om Libers barnbokstävling dagen innan tävlingsbidragen skulle vara inlämnade, och på en dag skrev de och illustrerade boken, och så vann de!

Sedan har hon bland annat varit banbrytande genom att skriva flera romaner som är tecknade och med pratbubblor, Fröken Livrädd och Kärleken, Fröken Märkvärdig och Karriären och Askungens syster. För att inte tala om barnböckerna om Farbror Dag Drömlund Dagdrömmare, som både jag och Viggo älskar.

Nu har hon blivit professor på Konstfack. Kul.

Och så var det roligt att läsa om möbelformgivaren Matilda Lindblom, som har gått på Carl Malmsten – Centrum för träteknik och design, samma dag som jag lunchade med min kompis Maria Leijonhielm, som jobbar där.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^