Lönnlöv, kastanjer och ekollon

1 oktober 2007 21:49 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

I eftermiddags gick jag på promenad i det varma och soliga höstvädret med Viggo och Klara. Vi plockade lönnlöv för att göra en krans, och kastanjer och ekollon för att Viggo ville göra halsband av dem. Men det gick inte så bra att få de där ungarna på bild när de bara sprang omkring hela tiden. Kolla in Viggos Pippi-tröja. Den har min mamma stickat i 5-årspresent.

PICT80951.jpg

PICT80961.jpg

PICT81041.jpg

PICT81011.jpg

PICT81001.jpg

PICT81021.jpg

Världens bästa 5-åring

1 oktober 2007 21:47 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

I tisdags, den 25 september, fyllde Viggo 5 år. Även om vi är väldigt ledsna över att Stor-Matti har dött måste ju det firas. Och firad blev han, i dagarna tre.

Förra söndagen firade vi med familjen. Det var mina föräldrar, Matti och Karin, Anna och Sara, Amanda och Ella, Bos föräldrar och Per. Viggo fick massa fina presenter, och naturligtvis måste han och Matti pröva playmobil-polisbåten i badkaret medan Matti var med.

PICT80421.jpg

Ballonger har vi haft många den här veckan. Kalas-Klara.

PICT80441.jpg

Jag gjorde en tågtårta av kladdkaka, glass och maränger.

PICT80511.jpg

På riktiga födelsedagen firade vi förstås i vår lilla familj på morgonen. Här står värdens coolaste 5-åring i sina nya röda stuprörsjeans och lyssnar på musik i nya mp3-spelaren. Man ser litet av paktetöppningskaoset runt om.

PICT80561.jpg

Jag letade som en galning på Tradera, Blocket och i antikaffärer efter ett Lundby-dockskåp från 60-talet åt Viggo, men lyckades inte hitta något som skulle kunna komma i tid till födelsedagen. Så det fick bli ett nytt. Men det är otroligt vad plastigt det är. ALLT är plast, utom metallskruvarna och papperstapeterna. Viggo är förstås överlycklig. Möblerna är mina gamla från 70-talet.

PICT80611.jpg

I lördags hade vi kalas för Viggos dagiskompisar. Det var hans första kompiskalas. Vi hade bjudit sex barn, alla från Viggos avdelning i nya 5- och 6-årsgruppen Askungarna. Det var alldeles lagom med åtta barn inklusive Viggo och Klara. Kalaset varade i två timmar, mellan 14 och 16. Å ena sidan kändes det som att det gick jättefort, och Viggo sa efteråt att han hade velat ha längre kalas. Å andra sidan var vi helt slut efteråt, och det är nog risk att det ballar ur om man har längre kalas. Nu var det ingen som började bråka. Jag hade gjort tågtårta till det här kalaset också. Mycket uppskattat.

PICT80861.jpg

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^