Norrköping nästa

20 oktober 2007 23:48 | Allmänt | 4 kommentarer

På tisdag och onsdag ska jag på konferens med Folkrörelsernas Arkivförbund i Norrköping. Där har jag varit några gånger förut, på exkursion när jag läste Museivetenskap, på konferens i jobbet, och med kompisar på semesterresa. Trots det har jag aldrig varit på Norrköpings konstmuseum, som ska vara bra. Jag tror att jag kommer att få en timme över och ska försöka gå och se Isaac Grünewald-utställningen.

Finns det några bloggläsare som har Norrköpings-tips annars? I bekantskapskretsen kommer jag på rak arm på flera personer som har bott i Norrköping som barn eller vuxna, till exempel Dante, Anton, Erik och Björn-Erik. Vilket är bästa fiket, finns det några bra loppisar eller något annat ni vill tipsa om?

4 kommentarer

 1. Caféer och såna aktualiteter har jag ingen koll på, men så här mitt i den vackra oktober så får du inte missa att gå en promenad i åbackarna. Du börjar vid gamla industrilandskapet och går sedan vidare uppåt längs Motala Ström. Det måste vara ett av Sveriges vackraste promenadstråk.

  Comment by Hull — 2007-10-21 0:15 #

 2. Jo, där har jag gått både guidade turer och på promenad med kompisar förut. Och det blir en guidad tur i industrilandskapet på den här konferensen också. Det är grymt snyggt.

  Comment by Kerstin — 2007-10-21 0:23 #

 3. Jag menar alltså att du ska gå vidare längs strömmen, även efter industrilandskapet, men det kanske du fattade…

  I övrigt har jag lite svårt att komma några klockrena besöksmål. Konstmuséet har du ju redan nämnt… Idrottsparken kan kanske vara kul att spana in?

  Comment by Hull — 2007-10-21 0:33 #

 4. Jag flyttade i mitten av 70-talet från ett liv bland studenter i Uppsala till Norrköping där jag bodde c 15år med arbete och småbarn och politik. Norrköpings konsthall och stadsmuseet var underbara utflykter med barn. Båda helt gratis då. Sedan kom Arbetets museum med helt fantastiska utställningar, barnvänligt det med.
  Som cafémänniska satt jag mycket på bibliotekscafet. Vet inte hur det är idag. Om man nu är intresserad av en caféomgivning i första hand så har ju alla museér sina ställen. Ett litet ställe i centrum på Hörngata, Café Kuriosa introducerade mitt äldsta barnbarn för mig häromåret.
  Om loppisar vet jag inte om nuförtiden. Myrorna har en stor affär, också centralt.

  När jag första gången kom till Norrköping efter Uppsala förvånades jag över att det var så många gamla människor där. Jag var ju van vid dessa eviga ungdomssamlingar i uppsala som visserligen byttes ut mot nya studenter hela tiden.
  Nu när jag besöker Norrköping förvånas jag över antalet ungdomar som syns.Universitetet och campus ligger ju så centralt.
  Dina frågor i din blogg ( jag läser egentligen din fars blogg i första hand) väckte många goda minnen
  om det enkla och rika musik-, konst- och teaterlivet i Norrköping.

  Comment by Anneli — 2007-10-21 13:36 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^