Sotare, varor som inte kommer och afternoon tea

8 december 2006 21:28 | Allmänt | 1 kommentar

I morse innan jag stack till dagis med barnen kom sotaren. Barnen tyckte förstås att det var spännande, och han var både uppe på taket och i öppna spisarna i vardagsrummet och i källaren.

Idag skulle också ett nytt överdrag till fåtöljen levereras från IKEA, men det kom inte. Det andra överdraget blev ju nedkräkt av Klara förra fredagen, och är inlämnat på kemtvätt. Typiskt. Vi som får gäster imorgon.

En annan sak som jag går och väntar på är en Resteröds-väska som jag köpt på tradera. Börjar tro att jag har blivit lurad. Auktionen tog slut 15 november, och jag har fortfarande inte fått väskan. Först tog det lång tid för säljaren att lämna inbetalningsuppgifter, sedan när jag hade betalat fick jag mejla och fråga om väskan inte skulle komma snart, och då svarade hon ett par dagar senare att hon hade skickat den dagen innan. Det ska ha varit i torsdags förra veckan, så nu borde den verkligen vara framme. Man kan ju aldrig vara riktigt säker på Tradera, men jag har gjort många köp och aldrig råkat illa ut. Trist.

I eftermiddags hade jag, Åsa, Anton och Lydia spånarmöte. Vi brukar sticka iväg någonstans utanför kansliet då, och denna gång blev det afternoon teaett ställe med samma namn. Mycket trevligt och prisvärt med en kanna te och ett helt våningsfat med sandwiches, scones med clotted cream och lemon curd och två kakor för 79 kronor. Adressen är Dalagatan 32.

Jag är en pepparkaka

8 december 2006 20:29 | Allmänt | Inga kommentarer

sjunger Viggo om och om igen och springer fram och tillbaka i sin nya pepparkaksgubbedräkt.

Kalla clementiner

8 december 2006 0:02 | Allmänt | 1 kommentar

Ja, jag vet inte om det är clementiner eller satsumas, men det låter i alla fall snyggare med kalla clementiner. Och just nu är det väldigt gott med kylskåpskalla clementiner.

Jag var på kontroll hos tandläkaren i förmiddags. Jag hade ett begynnande hål i en visdomstand, och min tandläkare föreslog att vi ska dra ut den. Det är den sista visdomstanden jag har kvar, och den är liksom de andra visdomständerna var litet missväxt. Så det ska jag göra efter trettonhelgen. Vet inte vad det kommer att kosta, men bara undersökningen idag kostade 550 kr.

Efter tandläkarbesöket var jag och hämtade ut två klockor köpta på tradera som jag har reparerat. Det tog nästan två månader, så jag är så glad att de äntligen är klara. Orkar inte fotografera och lägga ut just nu, men det är mycket snygga herrur från 60-talet.

Jobbade hemma resten av dagen, och jag har varit sjukt trött. På kvällen var jag frusen också, och när jag hade läst för Viggo somnade jag hos honom och vaknade vid nio. Nu är jag piggare, och de kalla clementinerna hjälper till. Vet inte om det är en släng av samma som Bo hade i söndags-måndags. Han var ju också extremt trött och frusen, men så mycket mer var det inte, och sedan i tisdags har han jobbat igen. Försöker orka svara på jobbmejl i alla fall. Jag får se hur jag gör imorgon. På eftermiddagen har vi spånarmöte på stan. Egentligen skulle jag behöva åka till kansliet för en grej på förmiddagen, men är jag fortfarande trött och seg jobbar jag nog hemma tills det är dags att åka till Stockholm.

Jag inser att jag bara har bloggat om hur jobbigt allt är på sista tiden, och så är det ju just nu med alldeles för stressigt och tungt, men en del är faktiskt trevligt och bra också. Jag har den här veckan till exempel hunnit baka lussekatter och gjort pepparkaksdeg som ligger och mognar i kylskåpet i väntan på att bakas ut. På lördag kommer några kompisar från jobbet och adventsfikar.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^