Julfokus

23 december 2006 11:55 | Allmänt, Lyssnar på, Tittar på | 4 kommentarer

Egentligen hade jag tänkt vara ledig och hemma med barnen större delen av den här veckan, men det gick ju inte. Alldeles för mycket att hinna klart på jobbet och dessutom vab-dagar förra veckan gjorde att jag fick jobba hela den här veckan. Igår hade vi egentligen ledigt på jobbet, men jag jobbade ändå. Men jag har faktiskt jobbat hemifrån onsdag-fredag, för månadskortet hade gått ut och jag hade inte lust att köpa enkelbiljetter för att åka till kansliet. Det var i alla fall bara sitta vid datorn-jobb. Nu har jag gjort klart flera texter och fått undan en del annat. Skönt.

En del julstök har jag hunnit med på kvällarna också. Till exempel manglat ett berg med lakan och dukar. I torsdags stack jag ner på stan och köpte julklappar innan Bo kom hem från dagis med barnen, men jag var tvungen att göra en till tur igår för att köpa det sista. Igår jobbade Bo också hemifrån, och passade på att åka och handla all julmat så fort Coop Forum öppnade på morgonen. Smart. Då var det inte så tokmycket folk.

Igår kväll fick jag sprängande huvudvärk, och det var med stor ansträngning som jag fick Klara att somna efter att själv ha legat på soffan och låtit huvudvärkstabletten verka. Därför blev det inte så stora julprojekt på kvällen. Jag slog in julklappar framför teven, men det ska ju också göras. Jag tycker dessutom att det ska göras med stor möda och finess. Inget hastverk. Bo passade på att göra helt perfekt knäck.

Idag ska jag göra julskinka, baka en del, koka världens godaste citronkola och städar gör vi gemensamt. Och när barnen somnat ikväll ska jag klä granen och pynta medan jag lyssnar på Dan före dan med Karsten Thurfjell och Gunnar Bolin i P1 klockan 22.05-01.40. Missa inte denna fantastiska jultradition som sänds för sjuttonde året i rad!

Apropå mediabetonade jultraditioner. När jag var liten sände de alltid filmen Beatrix Potters sagovärld dagen före julafton i SVT. Jag och Matti tittade på det medan mamma och pappa julstökade. Varför har de slutat med det?

Fridens liljor på er!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^