Armbandsuren

12 december 2006 22:02 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Här är mina snygga armbandsur som jag köpt på Tradera. Det med bruna armbandet är en Certina från 60-talet, det andra en Silvana från sent 60-tal eller tidigt 70-tal, skulle jag gissa.

klockor

urtavlor

Göra det bästa av situationen

12 december 2006 21:48 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | Inga kommentarer

Det har varit rätt ok idag. Viggo har inte kräkts något, men sprungit till toaletten ofta. Han fick den otroligt roliga Bajsboken av Pernilla Stalfelt att läsa när han satt där. Och han har varit pigg, glad och ätit ok. När Klara sov middag på eftermiddagen somnade han också, och då passade jag på att sortera upp saker i källaren.

Och så har jag ställt upp luciatåget. Ett sånt här luciatåg hade min mormor, och mina föräldrar har ett också. Lucian, tärnorna, stjärngossarna och gruppen av tomtar med grå kläder till höger har jag gjort. Annat är köpt på Tradera och antikaffärer.

lucia

Ärtan pärtan

12 december 2006 10:02 | Allmänt | 5 kommentarer

Den här ramsan har Viggo lärt sig på dagis:

Ole dole doff
kinke lane koff
ärtan pärtan puff
du fick en knuff

När jag var liten räknade vi så här:

Ole dole doff
kinke lane koff
koffe lane
binke bane
ole dole doff

Det där med ärtan pärtan hörde till en annan ramsa. Hur har ni lärt er?

Hemma med barnen

12 december 2006 9:57 | Allmänt | 1 kommentar

Vi tyckte att Viggo höll på att bli frisk. Han hade inte kräkts mer sedan i lördagskväll, och åt med god aptit. Igår var Klara på dagis, och Bo var hemma med Viggo. Tanken vr att han skulle vara hemma till och med idag, så att han var säkert smittfri. Men igår när de hade hämtat Klara på dagis var Viggo jättetrött och kräktes igen. På kvällen var han dock hur pigg som helst och hoppade i soffan. Nu måste han ju vara hemma minst två dagar till. Jag är hemma idag och imorgon, och Klara får också stanna hemma. Hennes dagisavdelning har luciafirande på eftermiddagen imorgon, och då har Bo en grej på jobbet som han inte kan vara borta från. Eftersom Viggo inte får komma in på dagis innan han är smittfri kan jag alltså inte gå och titta på Klaras luciafirande, och då är det lika bra att hon är hemma. Det vore ju jättesorgligt om alla andra barns föräldrar är där, men inte hennes. Vi får ha vårt eget luciafirande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^