Långfredagslaxen

22 april 2011 21:28 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Årets långfredagslax blev varmrökt lax med en kall sås gjord på crème fraîche, philadelphiaost, pepparrot och gräslök och en sallad med gurka, avocado och sockerärtor. Gott blev det, och allra bäst var att matskeptikern Viggo var överförtjust i laxen. Ugnsstekt lax hör i och för sig till de få rätter som han gillar, men man vet aldrig när man gör en annan variant av lax. Jag tyckte att dukningen blev både påskig och vårlig med gula Pallas, gula påskduken, vitsippor i en Zebrakopp, Krokusskålen från Nuutajärvi, det gröna Upsala-Ekeby-fatet och gröna Lindshammarljusstakar.

Jørgen Jensen-smycke

22 april 2011 11:58 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Jag letar vidare i mina gömmor. Det här tennsmycket av Georg Jensens son Jørgen Jensen köpte jag på Tradera för många år sedan. Fint, tycker jag. Gissar på sent 50-tal eller tidigt 60-tal. Det är stämplat 220C Jørgen Jensen DENMARK PEWTER.

Krokodilen Gena och hans vänner

22 april 2011 8:34 | Allmänt, Barnböcker från förr, Bilder | 1 kommentar

Här hemma brukar vi titta på ”Drutten och Krokodilen”, den sovjetiska originalserien, som vi har på dvd. Det är inte den som visades i Sveriges magasin när jag var barn, utan där var det ett stående programinslag som hette ”Drutten och krokodilen i bokhyllan” med dockor och svenska röster. Men den sovjetiska tv-serien baserades i sin tur på ”Krokodilen Gena och hans vänner”, en barnbok av Eduard Uspenskij som utkom 1966. Titta vilka fina illustrationer det var i boken!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^