Dagens semla

5 april 2011 19:16 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Dagens semla på den fina gröna assietten av Vicke Lindstrand från Upsala-Ekeby, som jag även har ett stort fruktfat av. Teet dricker jag ur Grobladkoppen. Jag tycker att reliefmönstret på assietten ser ut litet som lager av blad, och passar fint till grobladdekoren.

Barnklädloppis är också loppis

5 april 2011 18:54 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Kanske inte lika kul som när jag letar porslin, men det är verkligen värt besväret att trängas när det är barnklädloppis på Domarringen, som det var i helgen. Jag kom hem med en hel kasse med kläder till barnen för 250 kronor. Till Viggo vårjacka, finskor, jeans, två fleecebyxor, gympashorts och munkjacka. Till Klara galonjacka, klänning, tunika, tröja och två strumpbyxor.

Alla dessa äggkoppar

5 april 2011 7:17 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 9 kommentarer

Om jag har sjukt många tekoppar, så har jag faktiskt rätt många äggkoppar också. Och det här är ändå inte alla, bara de äggkoppar som jag vill visa upp. Har en del mindre intressant undanställt i matkällaren också. Använder verkligen Kerstin alla de här äggkopparna, undrar ni nu. Jaha då, det gör jag. Dels tar jag fram olika efter humör när jag äter kokt ägg till frukost ibland, och dels kommer de till användning varje påskafton när det brukar vara ett helt gäng kompisar här och färga ägg på estniskt vis, och ibland när det är folk här på brunch. Det är också bra att ha många saltströare när man har många gäster som äter ägg, så alla har en inom räckhåll. Eller hur? Förresten har jag fler ströare. Här visar jag bara sådana som hör ihop med äggkopparna.

De här äggkopparna och ströarna från Arabia vet jag inte om de har ett namn, men de är formgivna av Esteri Tomula. Mina föräldrar har likadana, så det är min barndoms äggkoppar, fast de här har jag hittat för dyra pengar i en antikaffär för länge sedan. Ströarna har jag köpt på Tradera.

Blå eld har jag bara en äggkopp av, och den är litet naggad. Flera ströare, som ni ser.

Furuvik har jag en gul och två gröna av.

De här tyska köpte jag på en antikaffär i München.

Berså är förstås trevliga. Så fina under också.

Men Prunus tycker jag mycket mer om.

Här kommer några i trä! Inte så praktiskt, kanske. Visst är den målade underbar?

Hur lovely är inte de här i plast, tänkta för picknick? Man transporterar äggen i dem så de inte går sönder, och sedan skruvar man ihop dem åt andra hållet när man ska äta. Toppen!

Nu hoppas jag att ni fick litet inspiration inför påsk.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^