Alla dessa äggkoppar

5 april 2011 7:17 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 9 kommentarer

Om jag har sjukt många tekoppar, så har jag faktiskt rätt många äggkoppar också. Och det här är ändå inte alla, bara de äggkoppar som jag vill visa upp. Har en del mindre intressant undanställt i matkällaren också. Använder verkligen Kerstin alla de här äggkopparna, undrar ni nu. Jaha då, det gör jag. Dels tar jag fram olika efter humör när jag äter kokt ägg till frukost ibland, och dels kommer de till användning varje påskafton när det brukar vara ett helt gäng kompisar här och färga ägg på estniskt vis, och ibland när det är folk här på brunch. Det är också bra att ha många saltströare när man har många gäster som äter ägg, så alla har en inom räckhåll. Eller hur? Förresten har jag fler ströare. Här visar jag bara sådana som hör ihop med äggkopparna.

De här äggkopparna och ströarna från Arabia vet jag inte om de har ett namn, men de är formgivna av Esteri Tomula. Mina föräldrar har likadana, så det är min barndoms äggkoppar, fast de här har jag hittat för dyra pengar i en antikaffär för länge sedan. Ströarna har jag köpt på Tradera.

Blå eld har jag bara en äggkopp av, och den är litet naggad. Flera ströare, som ni ser.

Furuvik har jag en gul och två gröna av.

De här tyska köpte jag på en antikaffär i München.

Berså är förstås trevliga. Så fina under också.

Men Prunus tycker jag mycket mer om.

Här kommer några i trä! Inte så praktiskt, kanske. Visst är den målade underbar?

Hur lovely är inte de här i plast, tänkta för picknick? Man transporterar äggen i dem så de inte går sönder, och sedan skruvar man ihop dem åt andra hållet när man ska äta. Toppen!

Nu hoppas jag att ni fick litet inspiration inför påsk.

9 kommentarer

 1. åh vad härligt! nu vill jag fira påsk!

  Comment by Pernilla — 2011-04-05 8:03 #

 2. Härlig samling!

  Comment by Susanna — 2011-04-05 8:32 #

 3. Då är du redo för påsken ser jag!
  De är jättefina. Gillar mycket den med plommonet. Kul att de används och inte bara samlas.
  Jag har också en picknick-äggkopp, fast i knallgult. Den är helt suverän när man ska ta ett kokt ägg hemifrån och forsla det till jobbet, vilket jag gör ofta!

  Comment by Jessica — 2011-04-05 9:17 #

 4. Vilken underbar samling! De i plast minns jag från mitt hem. Måste vara 50-tal? Vi hade dem med i matsäcken när vi cyklade till badet med kokta ägg i. Finns tyvärr inte kvar.

  Comment by Kristina Strömberg — 2011-04-05 10:49 #

 5. Arabiasamlingen – helt bedårande!

  Comment by helene — 2011-04-05 11:18 #

 6. Men så många fina! Jag har bara några blå Old Höganäs och två gula från Bo Fajans, får verkligen hålla utkik efter några fler! Din Arabia-samling är helt underbart söt och Prunus gillar jag skarpt. De i plast var ju väldigt smarta! (Och Blå Eld-ströarna är bland det finaste jag sett!)

  Comment by Linda — 2011-04-05 23:17 #

 7. Arabia äggkopparna är underbara! Så snygga!

  Comment by Gila — 2011-04-06 20:11 #

 8. […] De här härliga randiga muggarna och äggkopparna i plast blir man så glad av. De mindre muggarna hade vi som tandborstmuggar när jag var liten. Mormor hade likadana. De här är dock hittade på loppis för några år sedan, liksom de högre. Under de höga muggarna står Guramic Denmark Mønst.Bsk. Och de små äggkopparna hittade jag på senaste loppisrundan. Men Kerstin, behöver du verkligen fler äggkoppar? Klart jag gör. Här finns mina andra äggkoppar. […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Sextiotal så det skriker om det – randig plast — 2011-04-11 6:58 #

 9. Jag MÅSTE hitta såna där Arabia. Att dom har små egna saltströare är så fint!

  Comment by Åsa Hagelstedr — 2012-11-03 17:44 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^