Påskkärring-outfit från 60-talet

19 april 2011 20:53 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Klara skulle med dagis till ett äldreboende och sjunga idag, och de fick gärna klä ut sig till påskkärringar om de ville. Det ville Klara, och de här kläderna skickade jag med henne. Visst är de ljuvliga? Klänningen har först min syster haft någon gång i mitten av 60-talet (hon är född 1961 och alltså åtta år äldre än jag), och sedan har jag haft den och nu har Klara den. Inte bara som påskkärring. Sjaletten med rosor på hade jag när jag var liten. Man hade jämt sjalett på huvudet så här på våren på 70-talet när jag var barn. Förklädet köpte jag på Tradera för några år sedan.

Säsongens sista semla i kvällssolen på trappen

19 april 2011 19:26 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Nu finns det inte en endaste semmelbulle kvar i frysen. De räckte precis till påskveckan, just som de skulle. Tekoppen heter Pors och assietten Narciss, båda från Gefle. Passar bra med Narciss till påskliljorna i urnorna på trappen, och kanske ännu mer med de blå dekorerna på porslinet till blå pärlhyacinter och penséer.

Hur många påskkycklingar får det plats på en liten gräsplätt?

19 april 2011 7:07 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Medan jag lagade middag igår fick barnen dekorera fatet med dekorationsgräs. Julgranen får ingen annan än jag pynta. Påskriset får ingen annan än jag pynta. Det spelar ingen roll vad de har gjort för pynt på dagis. Det får de hänga upp i egna ris i sina rum. Men på det här gräsfatet, där får de ösa på hur mycket pynt de vill. Jag hörde dem prata något om att en av kycklingarna som hade glasögon var Harry Potter, och några andra Ron och Hermione.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^